3 lekkere Magic Bullet recepten

Met een Magic Bullet maak je eenvoudig allerlei heerlijke gerechtjes klaar. Wil jij dat graag uittesten, maar heb je totaal geen inspiratie? Dan raden we je aan om onderstaande Magic Bullet recepten uit te proberen. Je krijgt er geen spijt van, want ze zijn om je vingers van af te likken!

1. Pasta Alfredo

Deze heerlijke pasta Alfredo is makkelijk om te maken en neemt niet veel tijd in beslag. Zeker niet als je het klaarmaakt met je Magic Bullet. Bovendien is het overheerlijk. Als pastafanaat moet je dit dus echt eens uitgeprobeerd hebben. De onderstaande ingrediënten zijn voor 2 grote porties saus. Je kan de hoeveelheid nog aanpassen als dat nodig is.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 beker volle room
  • half zakje Parmezaanse kaas
  • 3 takjes verse peterselie
  • zout en peper naar smaak
  • pasta naar keuze

Bereidingswijze

Vul eerst een kookpot met water en zet het op het vuur zodat het kan koken. Plaats daarna alle de ingrediënten in de blenderbeker en draai het gekruiste mes vast. Meng alles tot het romig is. Neem nu een pan en warm de saus hierin op voor enkele minuutjes. Doe ook de pasta bij het kokend water.

Wanneer de saus warm is, giet je het terug in de Magic Bullet, draai je het vlakke mes vast op het toestel en geef je het 3 tot 4 pulsen. Nu is de saus gereed en hoef je het enkel nog maar te roeren en over je pasta uit te gieten. Strooi er een beetje Parmezaanse kaas over en je bent klaar!


2. Kippenballetjes met bloemkoolcouscous

Kippenballetjes met bloemkoolcouscous is vast iets wat je nog nooit geproefd hebt. En dat is erg jammer, want het is heel lekker. Bovendien maak je het eenvoudig klaar. Onderstaande ingrediënten zijn voor 4 personen. Je kan het zelf nog aanpassen indien nodig.

Ingrediënten kippenballetjes

  • 2 kipfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 theelepel ras-el-hanout
  • handvol zoute crackers
  • peper en zout naar smaak
  • enkele takjes oregano

Ingrediënten dressing

  • 150 gram Skyr
  • 2 eetlepels citroensap
  • Snuifje ras-el-hanout
  • 2 takjes oregano
  • Snuifje peper en zout

Ingrediënten bloemkoolcouscous

  • 1 bloemkool
  • enkele blaadjes verse munt
  • olijfolie
  • pitabroodjes

Bereidingswijze

Plaats eerst alle ingrediënten voor de dressing samen in een kommetje. Doe daarna alle alle ingrediënten voor de kippenballetjes in de mixer en mix ze. Haal het mengsel eruit en plaats het in een kom. Was ook de bloemkool en doe het in roosjes. De bloemkoolroosjes mogen nu samen met de muntblaadjes in de blender. Mix het slechts kort totdat het de structuur van couscous heeft.

Is de couscous klaar? Dan mag je het nog even stoven in de pan en afkruiden met peper en zout. Giet er ook een beetje olijfolie over. Vervolgens rol je de balletjes van het mengsel dat je in de kom geplaatst hebt. Ook deze mag je bakken. Verdeel als laatste de bloemkoolcouscous over de bordjes, schenk er de balletjes bij, doe er dressing op en serveer met pitabrood. Smakelijk!


3. Tomatensoep met geroosterde kikkererwten

Deze tomatensoep vult niet alleen goed, maar is ook ontzettend lekker. Je bereidt het bovendien erg eenvoudig met de Magic Bullet. Als je van soep houdt, moet je het zeker eens proberen. Ook een aanrader tijdens de koudere dagen, want je warmt er meteen van op! Onderstaande ingrediënten zijn voor 4 personen. Je kan de hoeveelheid nog aanpassen indien nodig.

Ingrediënten

  • 4 grote vleestomaten
  • 1 handje kerstomaten
  • 1 rode paprika
  • 2 sjalotjes
  • halve chilipeper
  • 2 teentjes look
  • enkele takjes tijm
  • 1 theelepel komijn
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 theelepel groentebouillonpoeder
  • snuifje gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • scheutje water
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • 1 theelepel tomatenpuree

Bereidingswijze

Snijd de kerstomaten, paprika, chilipeper, look, sjalotjes en vleestomaten in stukjes en leg ze op een bakplaat. Besprenkel ze daarna met tijm, olijfolie, peper en zout. Rooster dit voor 20 minuutjes in de oven op 200 graden.

Spoel ondertussen de kikkererwten onder stromend water. Dep ze droog en leg ze op een bakplaat die je met bakpapier bedekt. Bestrooi de kikkererwtjes met komijn en plaats ze voor zo’n 10 minuutjes in de oven.

De geroosterde groenten mag je nu uit de oven halen en in de Magic Bullet plaatsen. Voeg er nog de gerookte paprikapoeder, tomatenpuree, groentebouillon en water aan toe en mix het glad. Nu dien je de soep alleen nog maar eventjes te laten koken op het vuur en te verdelen over de verschillende kommetjes. De geroosterde kikkererwten en de basilicumblaadjes gebruik je ter versiering. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *