Ben je van plan om een foodprocessor te kopen? Dan ben je vast wel benieuwd naar het beste toestel. In dit artikel ontdek je onze zorgvuldig geselecteerde favorieten en kom je ook te weten waar je op moet letten bij de aankoop. Zo vind je zeker de beste foodprocessor voor jouw situatie!

De voordelen van een foodprocessor

Als je nog aan het twijfelen bent over de aankoop van een foodprocessor, helpt het om de voordelen van dit toestel te kennen. Zo zorgt het er bijvoorbeeld voor dat je eenvoudig grote hoeveelheden klaarmaakt. Een foodprocessor is dus handig als er vaak volk over de vloer komt of je een groot gezin hebt.

Daarnaast is een foodprocessor ideaal als je een echte keukenprins(es) bent, want met dit machine kan jij ingrediënten kloppen, kneden, hakken en raspen en daardoor allerlei heerlijke maaltijden bereiden. Zorg er wel voor dat je genoeg opbergruimte in je keuken hebt, want het apparaat en de bijbehorende accessoires nemen veel plaats in.

Het verschil met een keukenmachine

Vaak wordt een foodprocessor verward met een keukenmachine. Dit zijn echter twee heel verschillende apparaten die ook een ander doel hebben. Een keukenmachine is bijvoorbeeld een goede optie als je graag bakt, want het klopt, kneedt en mengt. Het heeft een arm met daaronder een mengkom.

Een foodprocessor is dan weer perfect voor het hakken, raspen en snijden van ingrediënten. Je kan het ook gebruiken om te kloppen, mengen en licht deeg te kneden, maar de mogelijkheden zijn beperkter. Pizzadeeg maken is bijvoorbeeld niet mogelijk. Beslis dus of je voornamelijk wilt koken of bakken. Zo weet je of je het best een foodprocessor of keukenrobot kiest!

Aandachtspunten bij de aankoop van een foodprocessor

Heb je besloten dat een foodprocessor voor jou de beste optie is? Dan is het belangrijk om te weten dat er enkele aandachtspunten zijn waarmee je dient rekening te houden. De grootte van de kom bijvoorbeeld. Deze varieert doorgaans tussen de 1 en 3,5 liter. Hoe meer voedsel je in één keer wilt bereiden, hoe groter de kom moet zijn.

Daarnaast is het belangrijk om op het gewicht en de afmetingen te letten. Sommige foodprocessors zijn namelijk erg groot en zwaar, waardoor ze niet handig zijn als je ze uit je keukenkast moet halen. Je kiest ook het best voor een machine waarbij je de kom makkelijk kan losmaken en accessoires eenvoudig verwisselt. Ook vaatwasmachinebestendige onderdelen zijn een groot voordeel als je tijd wilt uitsparen.

De 3 beste foodprocessors van het moment

Je weet nu waar je op moet letten bij de aankoop van een foodprocessor, maar welke toestellen zijn de beste? Wij gingen voor jou op onderzoek en vonden zo drie toppers die het ontdekken waard zijn!

1. Bosch MCM3501M MultiTalent 3 – Foodprocessor – zwart

De Bosch MCM3501M MultiTalent 3 is een goede foodprocessor, want het heeft maar liefst 50 verschillende functies. Je kan er mee hakken, mengen, malen, snijden en nog zoveel meer. Daarnaast is de prijs-kwaliteitsverhouding uitstekend. Dit toestel werd dan ook niet voor niets gekroond tot ‘Beste koop’ en ‘Best reviewed’ machine.

Deze foodprocessor is daarnaast erg gebruiksvriendelijk. Door de markeringen kan je de accessoires namelijk makkelijk aanbrengen en weer verwijderen. Zo spaar je veel tijd uit! Het toestel is bovendien niet alleen een plezier om te gebruiken, maar ook om te reinigen. Je verwijdert de onderdelen namelijk eenvoudig waarna je ze in de vaatwasmachine kan plaatsen.

Wil je graag zwaardere taken uitvoeren, zoals deeg kneden of ijsblokjes fijn malen? Dan is deze Bosch foodprocessor een goede optie, want het heeft een krachtige motor en dubbele messen. De kunststof beker heeft een inhoud van 2,3 liter, dus het biedt ruimte genoeg voor het bereiden van veel voedsel in één keer.

Plus- en minpunten

 • Inclusief opzetstuk voor blender en hakmolen
 • Vaatwasserbestendig
 • Zeer veelzijdig toestel
 • Beetje lawaaierig


2. Kenwood Multipro Compact FDM307SS – Foodprocessor

De Kenwood Multipro Compact FDM307SS foodprocessor is een kwalitatief en krachtig toestel. Het heeft twee snelheden en een extra pulsfunctie die goed van pas komen tijdens het bereiden van allerlei soorten voedsel. Het komt met een citruspers, kloppers, een glazen hakmolen, een kneedhaak, een sapcentrifuge en snij- en raspschijven. Je kan dus meteen aan de slag met het bereiden van heerlijke gerechten!

Het toestel heeft daarnaast een vermogen van 800 Watt en is daarmee krachtig genoeg voor het doeltreffend uitvoeren van allerlei taken. Kortdurend kneden is zelfs ook een mogelijkheid. Je kan ook telkens veilig aan de slag, want het is voorzien van een oververhittingsbeveiliging.

De mengkom heeft daarnaast een inhoud van 1,2 liter. De behuizing van het toestel is gemaakt uit stevig metaal. Het kan dus tegen een stootje en gaat erg lang mee. Een belangrijk voordeel!

Plus- en minpunten

 • Inclusief blender, citruspers, hakmolen en klopgarde
 • Stevig toestel
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Breed onderstel


3. Philips Viva HR7530/10 – Foodprocessor – Zwart/RVS

Ben je op zoek naar een krachtige foodprocessor die niet te duur is? Dan is de Philips Viva HR7530/10 foodprocessor een aanrader. Dit toestel heeft namelijk een vermogen van 850 Watt waardoor het ingrediënten probleemloos hakt, snijdt, maalt, enzovoort.

Het toestel beschikt ook over maar liefst 31 verschillende functies. Je kan er dus bijna alles mee klaarmaken. Harde ingrediënten, zoals noten vermalen? Ook geen probleem! Bij het toestel zit een kneedhaak en citruspers, zodat je alvast aan de slag kan gaan.

Dankzij de PowerChop-technologie kan je ook steeds rekenen op superieure hakresultaten. De gekleurde aanwijzingen zorgen er dan weer voor dat je accessoires snel vervangt. De beker van de foodprocessor heeft daarnaast een inhoud van 1,5 liter en biedt dus voldoende ruimte voor het bereiden van lekkernijen voor het hele gezin!

Plus- en minpunten

 • Beschikt over veel handige functies
 • Uitstekende prijs/kwaliteit
 • Mooi design
 • Kleine mengkom