Met een sapcentrifuge kan je de meest heerlijke drankjes maken van verschillende soorten groenten en fruit. Het is dus een handig toestel voor wie graag lekkere vruchten- en groentesapjes drinkt. Uiteraard zijn er veel verschillende soorten sapcentrifuges om uit te kiezen, maar sommige toestellen zijn nu eenmaal beter dan andere.

Wil je weten welke de beste sapcentrifuges van het moment zijn? Lees dan snel verder, want wij maakte voor jou een interessante top 3!

Is een sapcentrifuge iets voor jou?

Voordat je de beste sapcentrifuges van het moment ontdekt, is het interessant om te bepalen of dit toestel wel echt iets voor jou is. Een sapcentrifuge werkt met centrifugale kracht en perst groenten en fruit door gaatjes in een ronddraaiende zeef. De pulp blijft achter, waardoor je enkel helder sap hebt. Als je hier van houdt, is dit toestel dus een aanrader. Maar er zijn nog enkele alternatieven.

Zo is er de slowjuicer. Het grote verschil is dat je met dit toestel ook sapjes kan maken uit bladgroenten en grassen, zoals tarwegras. Het is echter wel wat duurder. Als je dus geen sap uit bladgroenten wilt maken, kies je beter voor een sapcentrifuge. De blender is nog een andere mogelijkheid. De sapjes die je maakt met dit toestel zijn minder glad, maar je drinkt wel alle gezonde vezels op. Denk dus op voorhand goed na over wat er voor jou het belangrijkst is!

Waar moet je op letten bij de aankoop van een sapcentrifuge?

Heb je besloten dat een sapcentrifuge voor jou de beste optie is? Dan zijn er nog een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij de aankoop. We overlopen ze hieronder!

Pulpreservoir

Sapcentrifuges hebben een reservoir voor de pulp. Dat zorgt ervoor dat je een helder sapje krijgt. De pulp kan je eventueel gebruiken in soep of in gerechtjes. Hoewel alle toestellen zo’n reservoir hebben, is het belangrijk om er op te letten dat deze afneembaar is. Dat maakt het uitschenken en schoonmaken namelijk heel wat eenvoudiger.

Beste sapcentrifuge om lekkere vruchtensappen te makenVeiligheid

Een veilig toestel heeft een speciaal veiligheidssysteem waardoor het alleen werkt als de onderdelen op de juiste manier in elkaar geplaatst zijn. Ook antislipvoetjes maken een sapcentrifuge veiliger in gebruik, want zo kan het niet verschuiven. Let er dus op of deze dingen aanwezig zijn.

Bediening

Er zijn sapcentrifuges die automatisch aan en uit gaan wanneer je de stekker insteekt, andere hebben een aan- en uitzetknop. De toestellen met een aan/uit-schakelaar zijn makkelijker én veiliger in gebruik. Dit is dus ook zeker iets om op te letten!

Formaat

Sapcentrifuges bestaan in verschillende formaten. Heb je niet zoveel plaats op je aanrecht of in je keukenkasten? Dan is het beter om een compact toestel te kiezen of eentje dat je makkelijker opbergt. Kijk dus altijd naar de afmetingen voordat je een sapcentrifuge koopt.

 

Beste sapcentrifuges vergeleken: onze 3 favorieten

Bovenstaande aandachtspunten helpen je met het vinden van de beste sapcentrifuge voor jou, maar het is natuurlijk mogelijk dat je nog steeds twijfelt. In dat geval helpt het om onze top 3 sapcentrifuge te bekijken!

1. Philips Viva HR1836/00 – Sapcentrifuge

De Philips Viva HR1836/00 sapcentrifuge is een van de populairste sapcentrifuges die je kan kopen. Daar zijn verschillende redenen voor. Zo zijn alle onderdelen vaatwasmachinebestendig, waardoor je ze zelf niet moet afwassen. Daarnaast kan je de pulpcontainer eenvoudig verwijderen.

De sapcentrifuge is bovendien erg groot, want je kan er maar liefst 1,5 liter aan sap per keer mee bereiden. Het toestel is om die reden geschikt voor families. Iedereen kan nu tegelijkertijd van een heerlijk sapje genieten!

Deze Philips sapcentrifuge heeft ook een handige koordopslagruimte en is kwalitatief dankzij de aluminium behuizing. Een topper voor in je keuken!

Plus- en minpunten

 • Kwalitatief
 • Koordopslagruimte voor makkelijk opbergen
 • Vaatwasmachinebestendige onderdelen
 • Prijzig


2. Rochester Sapcentrifuge voor Groenten & Fruit

Met de juicer van Rochester kun je elke dag genieten van een vers sapje bomvol gezonde voedingsstoffen. Sapjes zijn de ideale manier om op een lekkere manier meer vitaminen binnen te krijgen. De sapcentrifuge heeft een compact design, is voorzien van een ruime opening en is uitgerust met drie...
Check prijs

Met de Rochester sapcentrifuge maak je binnen de minuut een halve liter sap klaar. De 3 verschillende standen helpen je ook om alle soorten groenten en fruit optimaal te centrifugeren.

Het toestel is daarnaast compact, waardoor het in elke keuken past. Opbergen gaat dus ook zonder probleem. Eens je klaar bent met gebruik kan je de onderdelen gewoon netjes in je vaatwasmachine plaatsen.

Deze sapcentrifuge heeft als andere grote troef dat het erg kwalitatief is, omdat het vervaardigd is uit roestvaststaal. Het is ook veilig in gebruik dankzij de antislipvoetjes. Zeker niet onbelangrijk!

Plus- en minpunten

 • Voordelig
 • Vaatwasmachinebestendige onderdelen
 • Krachtig toestel
 • Compact
 • Kleine inhoud


3. KitchenBrothers Sapcentrifuge – Met Pulpcontainer

Wil je elke dag thuis verse voedzame sappen maken? De KitchenBrothers sapcentrifuge perst alles van zacht fruit tot harde groente in heerlijke sapjes. De krachtige 800W motor werkt snel en efficiënt. Je kunt kiezen uit 2 snelheidsstanden. De lage stand is voor zacht voedsel zoals watermeloen en...
Check prijs

Deze KitchenBrothers sapcentrifuge is erg krachtig. Daarom verwerkt het zowel zacht fruit als harde groenten in een mum van tijd. Zo kan je snel van je sapjes genieten!

Je bereidt er 1,1 liter sap in één keer meer, waardoor het groot genoeg is voor gezinnen. Veel sap betekent natuurlijk ook veel pulp, maar dat is geen enkel probleem. Het toestel heeft namelijk een pulpcontainer met maar liefst 2,2 liter inhoud. Zo hoef je hem tussendoor niet te legen!

Daarnaast zorgt de anti-drup spuit ervoor dat je aanrecht schoon blijft en kunnen de onderdelen gewoon in de vaatwasmachine na gebruik. Over de veiligheid hoef jij je ook geen zorgen te maken, want de sapcentrifuge is voorzien van een oververhittingsbeveiliging en heeft een bodem met antislip.

Plus- en minpunten

 • Krachtig
 • Grote inhoud
 • Kwalitatief
 • Veilig in gebruik
 • Behuizing uit kunststof