Blenders zijn keukenapparaten die gebruik maken van snel draaiende messen om voedsel te snijden, te pureren of er sap van te maken. Ze kunnen gebruikt worden voor het bereiden van voedsel of voor het maken van smoothies en sappen van fruit en groenten. Bosch is een van de toonaangevende merken voor huishoudtoestellen.

Wij bespreken voor jou de drie beste blenders die zij nu op de markt hebben. Aan jou om de juiste keuze te maken en dus de beste Bosch blender voor jou noden uit te kiezen.

1. Bosch Blender: SilentMIXX MMB65G5M

De Bosch SilentMixx MMB65G5M wordt bediend via een centraal duimwiel aan de voorzijde van het apparaat. De beginstand van de schakelaar is nul/0, wat betekent “Uit”. Door naar rechts te draaien wordt het apparaat ingeschakeld en kan het worden ingeschakeld. Er kan ook geschakeld worden van de minimum- naar de maximumsnelheid. Het langzaam opdrijven van de snelheid is vooral nuttig wanneer het onnodig ronddraaien van vloeibare ingrediënten aan het begin van de mix moet worden voorkomen. De pulsfunctie wordt bereikt door naar links te draaien. De mixer draait dan op de hoogste snelheid zolang de schakelaar in de puls-stand wordt gehouden.

De Bosch heeft ook drie functieprogramma’s die met eigen knoppen kunnen worden gestart: de Bosch blender heeft speciale veiligheidsfuncties zoals een inschakelbeveiliging, een automatische uitschakeling en een overbelastingsbeveiliging. De in- en uitschakelbeveiliging zorgt ervoor dat het mengproces alleen kan worden gestart als de mengbeker stevig is vergrendeld. De SilentMixx van Bosch heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.

De verwerkingskwaliteit van het apparaat is van de hoge kwaliteit die kenmerkend is voor Bosch. De bediening en het gebruik zijn eenvoudig. Wie waarde hecht aan een glasbakje vindt een stabiele en temperatuurgevoelige versie van silicaatglas. De beker ligt iets zwaarder in de hand, maar dit hoeft geen nadeel te zijn. De mengresultaten komen overeen met wat je kunt verwachten in deze prijsklasse en er worden goede resultaten mee bereikt.

Vooral bij vloeibare preparaten loont de constructie van het blad en de container, omdat deze resultaten goed zijn in deze prestatieklasse. Bovendien zijn de nodige onderdelen vaatwasmachinebestendig. Omdat dit het mes op de lange termijn geen goed zal doen, is dit echter niet aan te raden.

Als de mengkan tijdens het mengen uit het slot wordt gehaald, schakelt het apparaat ook uit. Als het apparaat overbelast is, zal de overbelastingsbeveiliging in werking treden. Dit is vooral het geval als het apparaat te lang aan een stuk doorloopt en overmatig warm wordt. Maar ook als het blad vastloopt door te grote verwerkingshoeveelheden of te hard voedsel om te worden gemengd, komt de automatische uitschakeling in actie.

Pluspunten

 • maakt minder geluid dan de doorsnee blender
 • een rubberen voet zorgt voor stabiliteit op het werkblad
 • het uiterlijk is eenvoudig, maar elegant en van hoge kwaliteit
 • het mengresultaat van de SilentMixx Pro is goed in zijn prijsklasse
 • ook het malen van ijs en diepvriesfruit werkt perfect

Productinformatie

 • de Bosch SilentMixx Pro is een blender in de lagere tot middelhoge prijsklasse met een glasbakje van 1,5 liter
 • het feit dat de beker van extra dik glas is, is voor veel gebruikers een pluspunt
 • de motor heeft een vermogen van 900 watt
 • de behuizing is bekleed met kunststof en een roestvrijstalen voorkant in zwart of inox
 • de blender is 43 cm hoog en weegt 4,6 kg
 • de SilentMixx wordt bediend met een draaiend duimwiel en knoppen aan de linkerkant

Als je op zoek bent naar een solide blender met een glazen beker, kun je kiezen voor de SilentMixx en krijg je een goed gemaakt en aangenaam apparaat van Bosch.


2. Bosch Blender: Vitamaxx MMBV625M

De Bosch Vitamaxx biedt met zijn ingebouwde vacuümfuncties de slimste oplossing voor het maken van smoothies. Andere hoogtepunten zijn de uitstekende mengwerking en andere kwaliteitscomponenten. Het opzetten van de VitaMaxx zou lastig kunnen zijn, gezien de relatief grote voorraad aan accessoires, led-symbolen en markeringen. Bosch legt het gebruik van het apparaat echter goed uit via zowel de Quick Start Guide, die zich vooral richt op illustraties in plaats van op woorden.

Over het geheel genomen is dit een perfect eenvoudige smoothie-maker om te gebruiken, ondanks de complexiteit ervan. Zelfs als je bepaalde fouten maakt, zoals het proberen te activeren van de VitaMaxx zonder de kan, knippert een led-symbool dat je instrueert om terug te gaan naar de handleiding.

Hij ontwikkelt de kracht die nodig is om de beste smoothies te maken. Je kunt hem gebruikten om een lekker drankje te maken met frambozen, bramen, banaan, perzik, munt en sinaasappelsap. De blender snijdt gemakkelijk door alle ingrediënten heen. De meeste pitten worden volledig opgeklopt in de smoothie, wat een zeldzaamheid is voor de meeste blenders. Een nadeel van de Vitamaxx is dat hij behoorlijk luidruchtig is, maar dat zijn de meeste blenders.

Pluspunten

 • maakt snel werk van het mengen van fruitige dranken
 • hij heeft een stijlvol uiterlijk

Productinformatie

 • een belangrijk verkoopargument van de VitaMaxx is de ingebouwde vacuümfunctie
 • deze blender heeft een rijkdom aan accessoires
 • er zijn twee bewaarbekers die gebruikt worden om smoothies vers te houden
 • de kwaliteit van de bijgeleverde componenten is over het algemeen hoog.
 • het schoonmaken van de VitaMaxx is eenvoudig(toch een beetje opletten met de scherpe messen)
 • de motor heeft een vermogen van 1000 Watt
 • de mengcapaciteit is 1,5 liter

De Bosch VitaMaxx MMBV625M is geschikt voor iedereen die houd van zachte smoothies zonder luchtbellen. Met zijn talrijk accessoires is het ideale toestel voor iedereen die graag experimenteert in de keuken.


3. Bosch Blender: MMB42G0B

Een goede blender is te herkennen aan zijn kracht en robuustheid. De Bosch MMB42G0B heeft een vermogen van 700 watt en werkt over het algemeen met een snelheid van 4000 tpm.

De “crush”-functie maakt het echter mogelijk om tot 7000 toeren per minuut te gaan en de zwaarste diepvriesproducten aan te kunnen. Deze functie is nuttig voor het bereiden van soepen, purees en smoothies, waar vaak diepvriesfruit en -groenten worden gebruikt, of voor het maken van verse cocktails. De twee snelheidsknoppen, in combinatie met de “pulse”-knop, maken het mogelijk de prestaties van de blender naar wens te variëren.

De kom van de Bosch Blender MMB42G0B is uitgerust met “thermosafe” technologie, d.w.z. dat hij niet wordt beïnvloed door buitengewone koude of hitte. Dit betekent dat recepten kunnen worden bereid zonder zich zorgen te maken over temperatuurverschillen, of het nu gaat om een komkommersoep met ijsblokjes in de zomer of een warme en troostende puree in de winter.

De blender een volume heeft van ongeveer 1,5 liter. Het deksel is ook voorzien van een vulgat voor het toevoegen van ingrediënten, waardoor tijd wordt bespaard tijdens de bereiding en het voedsel in alle veiligheid handmatig kan worden toegevoegd.

Dankzij zijn geluiddemper blijft de BoschMMB42G0B stil in vergelijking met andere mengers, waarvan het geluid vaak irritant en oorverdovend is.

Pluspunten

 • de meeste onderdelen van het apparaat zijn vaatwasmachinebestendig
 • hij is voorzien anti-slipzuignap voeten die hem stabiel houden
 • de glazen kom is slagvast, zodat het apparaat ondanks stoten of krassen lang meegaat
 • met zijn zwarte plastic structuur komt het ontwerp dicht in de buurt van dat van een professionele blender

Productinformatie

 • de verzwaarde bodem is gemaakt van hoogwaardig kunststof
 • de mengbeker is gemaakt van glas “Thermosafe”dat ultrabestendig is
 • het toestel heeft een modern ontwerp
 • de motor heeft een vermogen van 700 watt
 • de verwijderbare roestvrijstalen messen kunnen met gemak ijs fijn malen
 • de blender heeft twee snelheden en een pulsfunctie
 • het volume is 2,3 liter
 • de motor is relatief stil

Deze blender heeft een elegant ontwerp met zuivere vormen en een sobere kleur. Bij dit ontwerp wordt vooral gebruik gemaakt van hoogwaardige kunststof om het licht en ergonomisch te maken. Wat betreft de technische eigenschappen heeft het een goed vermogen van 700W, evenals twee snelheden en een pulsfunctie. De roestvrijstalen messen zijn geschikt voor verschillende soorten voedsel, waaronder diepvriesproducten. Kortom, dit is een goed apparaat dat niet zal falen bij je dagelijks gebuik.