Met een handmixer klop je vierklauwens eiwitten of slagroom en maak je deeg of eenvoudig beslag met sprekend gemak. Voor de meeste keukenpieten en hobbykoks zijn handmixers onmisbare keukenapparaten. Een uitstekende handmixer hoeft trouwens geen stukken van mensen te kosten. Zij hebben het bijkomend voordeel dat ze gebruiksvriendelijk en makkelijk op te bergen zijn. Met welke criteria moet je rekening houden als je een handmixer koopt? In volgelvlucht worden hier de belangrijkste factoren opgesomd.

De beste handmixer kopen is vooral een individuele keuze

De aanschaf van een handmixer is voor iedere consument heel verschillend. Heb je een mixer nodig waar je in het weekend sporadisch een cakebeslag mee maakt of maak je gebruik van een mengmachine voor elke dag?

Voor welk gebruiksgemak gaat je voorkeur uit?
Je hebt verschillende functies die de meerwaarde van handmixers vergroten. De meest belangrijke zijn:

Snelheid
Handmixers beschikken over verschillende snelheden die de intensiteit van het mixen of kloppen helpen bepalen. Hoe groter het aantal snelheden, hoe nauwkeuriger je het werk kan afmaken wanneer je ingrediënten bij elkaar gooit.

Turbo functie
De meer kwaliteitsvolle handmixers bevatten een optionele turbo functie waarmee je in een korte tijdspanne op een hoog tempo kan kloppen of mixen. Voor bepaalde recepten geeft dit een meerwaarde. Denk maar aan het pureren van soep.

Beste handmixers

Mengkom met of zonder voet
Wanneer je een groot aantal porties of langdurig ingrediënten moet kloppen, is een mengkom met voet uiterst geschikt. Het bevordert alleen maar het gebruiksgemak.

De aanwezigheid van een ontgrendelknop
Haken en gardes verwijderen met een eenvoudige druk op een ontgrendelknop zorgt ervoor dat je de opzetstukken makkelijk kan ontkoppelen.

Kijk of het vaatwasbestendig is
Een van de grootste irritaties bij het koken is de afwas. Maak daarom altijd een keuze dat losse accessoires zoals gardes en kloppers, in de vaatwasmachine kunnen. Tegelijk spaar je (kostbare) tijd.

De snoerlengte
Check op voorhand de kabellengte na. Zo ga je niet voor onaangename en onvoorziene verrassingen te staan komen. Er is niets vervelender dan dat je moet mixen met een te klein snoer.

Het vermogen
Net als bij andere keukenapparaten bepaalt het aantal vermogen hoeveel power achter mixers zitten. De aandrijving van handmixers schommelt tussen de 150 en 800 Watt. Wanneer je een handmixer met de regelmaat van een klok wil gebruiken, dan is het aan te raden om uit te kijken naar een vermogen van minimaal 450 Watt en meer. Met deze vrij hoge aandrijving klop, roer, kneed of meng je de nodige ingrediënten probleemloos.

Als design een belangrijke rol speelt
Wanneer je oog hebt voor modern design en een stijlvol keukenapparaat, dan zal je hiermee rekening mee moeten houden. Handmixers als eyecatchers in de keuken geven een extra cachet mee. Maak de keuze dat het elegant design opvalt. Het klinkt misschien bizar, maar zorg dat het apparaat matcht met andere keukentoestellen die je al hebt aangeschaft.

Welk budget wil je uitgeven?
De prijs van staafmixers kan voor velen een belangrijke factor spelen. Handmixers heb je niet alleen in verschillende maten en soorten, maar ook de prijzen kunnen verschillen van spotgoedkoop tot de dure modeltypes. Een basistype betaal je slechts om en bij de 40 euro, maar de meer kwalitatieve modellen kosten al vlug 100 euro of meer.

Met deze 3 beste handmixers weet je zeker dat je de juiste keuze maakt:

1. Philips Viva HR3741/00 

Brood en cakes maken met de Viva HR3741/00 van Philips gebeurt als een fluitje van een cent. De kegelvormige luchtige kloppers zijn uiterst geschikt om cakebeslag heel glad te krijgen. Zij zorgen immers voor luchtverwerking met maximale hoeveelheid. De aandrijving is vrij groot zodat je de handmixer ook kan inzetten voor de zware deegsoorten. De stevige motor met 450 Watt staat hiervoor garant.

Om de handmixer beter onder controle te houden zijn er 5 snelheden voorzien en doe je beroep op een turbofunctie om alles te doen versnellen. Alle onderdelen zijn vaatwasbestendig en heel eenvoudig te reinigen. De gladde onderkant helpt je het apparaat makkelijk schoon te maken. Kleine markante opmerking. De mengkom wordt niet standaard meegeleverd en zal je apart moeten kopen.

 • De onderdelen zijn vaatwasbestendig
 • Je hebt controle over de handmixer dankzij de 5 snelheidsstanden
 • De kloppers hebben een uiterst handige knop om te ontgrendelen
 • Een automatische uitschakeling ontbreekt
 • Een mengkom wordt niet standaard meegeleverd

Technische specificaties in een notendop

Merk  Philips
Categorie  handmixers – mixers
Accessoires inbegrepen  kneedhaak, garde, kloppers
Kleur  grijs
Vermogen  250 tot 500 Watt

 

2. Bosch MFQ36470 ErgoMixx 

De MFQ36470 ErgoMixx van Bosch is een compacte handmixer die voorzien is van een beker en een RVS mixervoet. Bij dit toestel valt meteen de gebruiksvriendelijkheid op. Zo beschik je over 5 snelheden waarbij je een keuze kunt maken tussen een moment- of turbostand. De 2 meegeleverde roergardes zorgen ervoor dat je een maximaal roer- en klopresultaat bereikt.

Een ander groot voordeel is dat deze handmixer nauwelijks geluid maakt en een lichtgewicht is. De voet van de staafmixer kan binnen een paar seconden makkelijk worden aangesloten. De blendervoet bestaat uit roestvrij stalen materiaal. De verschillende onderdelen zijn makkelijk proper te maken en waterbestendig. De mixer heeft een ergonomisch ontwerp.

 • De mixer is heel comfortabel in gebruik
 • Alles hou je onder controle met 5 optionele snelheden
 • De accessoires zijn heel makkelijk schoon te maken en zijn vaatwasbestendig
 • Beschikt niet over een vaste mengkom

Technische specificaties in een notendop

Merk  Bosch
Series  Bosch Ergo Mixx
Categorie  handmixers – mixers
Accessoires inbegrepen  kneedhaak, garde, kloppers
Kleur  wit
Vermogen  250 tot 500 Watt
Vaatwasbestendig  ja
Snelheden aantal 5
Behuizing materiaal  kunststof
Voet materiaal  RVS
Inhoud  0,6 liter
Uitschakelen automatisch  nee
Handgreep ergonomisch  ja
Anti-slip bodem  nee
Gewicht  1,078 kilogram

 

3. AEG HM3310 

Ben je vast van plan een praktische keukenhulp aan te schaffen? Dan zit je goed met deze HM3310 van het toonaangevend merk AEG. De handgreep van deze mixer voelt heel comfortabel aan. Het toestel beschikt over een robuuste motor van 450 Watt. De accessoires klopgardes en deegwaren worden automatisch meegeleverd en kunnen heel makkelijk in de vaatwasser.

De 5 verstelbare snelheden en een turbofunctie zorgen dat je verschillend beslag heel glad kunt maken binnen de kortste keren. Het design mag overigens ook worden gezien. De afwerking in het zwart oogt heel elegant en stijlvol. De haken en gardes worden op een eenvoudige wijze verwijderd dankzij de uitwerpknop. De accessoires zijn vaatwasbestendig.

 • De motor is heel stevig en heeft 450 Watt
 • De snelheden – 5 in totaal – en een turbofunctie staan garant voor een glad beslag
 • Het design met de zwarte kleur oogt heel fraai in elke keuken
 • De bodem met antislip is niet voorzien

Technische specificaties in een notendop

Merk  Bosch
Categorie  handmixers – mixers
Accessoires inbegrepen  garde, kloppers
Kleur  zwart
Vermogen  250 tot 500 Watt
Vaatwasbestendig  ja
Snelheden aantal 5
Behuizing materiaal  kunststof
Voet materiaal  RVS
Inhoud  0,6 liter
Uitschakelen automatisch  nee
Handgreep ergonomisch  nee
Anti-slip bodem  nee
Gewicht  1,342 kilogram