De beste raspapparaten moeten in onberispelijke staat zijn. Kaasschilfers voor op de spaghetti, chocolade als garnering bij een dessert, gember voor je Aziatisch gerecht of citroenrasp voor een luchtige cake… Welke rasp is belangrijk in de keuken? Een kleine round-up welke raspen het meest in de keuken doeltreffend zijn door de hobbykok en de professionals.

Elk raspapparaat beschikt over een zogenaamde klassieke rasp. Dit modeltype heb je in verschillende grofheden voor alle verschillende soorten fruit en groenten. Het grote voordeel van raspen is dat de authentieke smaak behouden blijft. Of je nu chocolade wil raspen voor mousse of kaas op spaghetti, maakt niets uit.

In verschillende groottes en stijlen

Met een rasptoestel kan je de stijl en grootte bepalen. Flinterdunne komkommerschijfjes, spaghetti van wortellinten of superdikke aardappelplakken… Het kan allemaal met een multifunctioneel raspapparaat. Kortom, het is een veelzijdig keukengerei.

Enkele mogelijkheden met een raspapparaat

Een rasptoestel wordt voor verschillende keukentechnieken en doeleinden gebruikt:

Zesteur

Eén van die methodes is citroen raspen met de zogeheten zesteur. Het is een uitstekend hulpmiddel en leent zich uitstekend om sinaasappel- of grapefruit te schillen. Of denk maar aan citroen in een longdrink, water of limonade. Andere mogelijkheden om een zesteur in de keuken toe te passen, zijn:

 • groenteflinters voor meer kleur te geven
 • Parmezaanse kaas
 • knoflook
 • desserts garneren met chocolade
 • Het nut van een schaafrasp

De functie van een schaaf is uiterst geschikt voor kaasliefhebbers, doordat het raspapparaat zonder veel moeite door de kaas glijdt. Een kaasschaaf zorgt dat het beleg op een broodje op de juiste dikte wordt gesneden. Maar kaasschaven functioneren niet alleen voor kaas. Laat je fantasie een beetje op hol slaan met andere groenten zoals courgetten, aardappelen, komkommer of wortelen.

Deze 3 beste raspapparaten zijn erg geliefd bij hobbykoks en professionals:

1. Moulinex DJ755G10 Groentesnijder Fresh Express

Deze multifunctionele duivel-doe-al raspt en snijdt wat je maar wil. Van kaas tot groenten en fruit. De lekkerste gezonde salades staan in een mum van tijd op je bord met deze Fresh Expres van Moulinex. Dit raspapparaat verpulvert heel makkelijk noten of chocolade. De geraspte ingrediënten vallen automatisch rechtstreeks in een kom zodat het meteen kan worden opgediend. Bij de Fresh Express staat een vulschacht met een vrij grote opening in de breedte ter beschikking.

De ingrediënten moeten hierdoor niet in stukken worden opengereten. Het vermogen van dit rasptoestel bedraagt 260 Watt en draait op 2 snelheden. Het apparaat telt verschillende functies zoals afkrabben, fijn snijden, grof en fijn raspen. De diameter van de vultrechter is 53 millimeter.

 • De Fresh Expres is een allessnijder. Niet alleen voor fruit en groenten, maar ook om chocolade en noten te verpulveren
 • Het vermogen bedraagt 260 Watt en de motor draait op 2 snelheden
 • Je toevert de meest frisse salades binnen de kortste keren op je bord
 • Het gewicht is vrij zwaar

 

Technische specificaties in een notendop

Merk  Moulinex
Categorie  raspapparaat
Snelheden aantal 2
IJscrusher  nee
Timer aanwezig  nee

 

2. Moulinex Shredder Fresh Express Max Delice 

Beschikbaar bij deze verkopers

Achter de Shredder Fresh Express Max Delice van Moulinex zit een krachtig en robuust raspapparaat . De bredere invoerbuis en de grote kegels zorgen voor een uitstekend resultaat dat mag worden gezien. Je kan dit Moulinex toestel voor verschillende doeleinden gebruiken. Het wordt standaard geleverd met 5 kegels om fruit, groenten, kaas en chocolade fijn te raspen of heel grof te hakken, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren.

Dankzij de grote en vooral brede invoerbuis is het met andere woorden niet meer nodig om de ingrediënten eerst in stukken te snijden. Er is maar één snelheid mogelijk. Het materiaal van de behuizing bestaat uit kunststof. Ook aan de veiligheid werd door Moulinex voldoende aandacht aan besteed. Zo schakelt het toestel automatisch uit. Nadat de karwei geklaard is, kan je het toestel inklappen en veilig opbergen. De rasp- en snijschijven worden standaard meegeleverd. Er is geen timer voorzien.

 • De 5 kegels met 5 verschillende kleuren geven eveneens 5 functies aan
 • Multifunctioneel te gebruiken waaronder het raspen van groenten, fruit, chocolade of noten
 • Het materiaal van het hakoppervlak bestaat uit staal
 • Slechts 1 snelheid mogelijk

 

Technische specificaties in een notendop

Merk  Moulinex
Categorie  raspapparaten – keukenmachines – hakmolens
Vermogen  tot 500 Watt
Keukenmachine is geschikt voor  hakken, snijden en raspen
Vaatwasbestendig  ja
Snelheden aantal 1
Anti-slip bodem voorzien  ja
IJscrusher  ja
Vermogen aantal  260 Watt
Bedieningsknoppen type  knoppen
Mesjes aantal 5
Mix accessoire  rasp- en snijschijven
Programma’s aantal 5
Mogelijkheid inklapbaar  ja
Timer aanwezig  nee

 

3. Livoo – Elektrische multifunctionele rasp 

Beschikbaar bij deze verkopers

Binnen de kortste keren julienne snijden van verschillende groenten, worteltjes raspen of komkommer in dunnen plakjes verwerken. Met dit elektrisch raspapparaat van fabrikant Livoo beschik je over de ideale hulp in de keuken. Via de set van 4 roestvrij stalen raspen, die verwisselbaar zijn, heb je voor elke situatie wel een bepaalde keuze.

Dankzij de aan / uit schakelaar bedien je het toestel op een vrij eenvoudige manier. Anti-slip voetjes zorgen ervoor dat het toestel stabiel op het aanrecht blijft staan. De onderdelen zijn vaatwasbestendig en gemakkelijk om schoon te maken. Het toestel heeft een vermogen van 200 Watt.

 • Het materiaal van de behuizing is RVS
 • Het vermogen bedraagt 200 Watt
 • De bodem is voorzien met anti-slip
 • Het toestel schakelt niet automatisch uit

Technische specificaties in een notendop

Merk  Livoo
Categorie  raspapparaten – keukenmachines
Keukenmachine is uiterst geschikt voor  raspen, hakken en snijden
Snelheden aantal 1
IJscrusher  nee
Vermogen aantal  200 Watt
Kleur  zwart
Behuizing materiaal  RVS
Mesjes aantal 4
Inhoud  2 liter