Als je een eigen zaak hebt, is een blender gewoonweg onmisbaar. Je kan er namelijk makkelijk sausen, soepjes, sappen en andere bereidingen mee klaarmaken. Het is uiteraard wel belangrijk dat je kiest voor een degelijke blender die je vaak kan gebruiken zonder dat het stukgaat. Daarom is het een goed idee om de beste professionele blender uit onze zorgvuldig uitgekozen top 3 te kiezen!

Wat is het verschil tussen een professionele en gewone blender?

Tussen een gewone en een professionele blender bestaan er enkele verschillen. Zo heeft een professionele blender doorgaans scherpere messen en een hoger vermogen. Ook maakt het meer omwentelingen per minuut.

Het is dus een krachtigere en meer kwalitatieve versie van de doorsnee blender die je in de keukens van de meeste gezinnen terugvindt. Het kost uiteraard wat meer, maar het is duurzamer en ideaal voor veelvuldig gebruik. Om die reden zijn ze perfect voor professionele doeleinden. Maar je hoeft natuurlijk geen eigen zaak te hebben om een professionele blender te kopen. Ook steeds meer particulieren verkiezen een geavanceerder model.

Aandachtspunten bij de aankoop van een professionele blender

Of je nu op zoek bent naar een professionele blender voor in je huis of zaak, het is altijd belangrijk om rekening te houden met enkele aandachtspunten voordat je tot aankoop overgaat. Op die manier vermijd je een miskoop. Hieronder ontdek je waarop je zeker moet letten!

Vermogen

Een blender gebruiken voor professioneel gebruikHet vermogen van een blender is altijd een belangrijk punt om op te letten, maar nog meer als je een professionele blender wilt kopen. In dat geval moet het toestel namelijk erg krachtig zijn, omdat je zo echt alle ingrediënten probleemloos kan verwerken. Je kijkt dus het best naar blenders met een vermogen van 1000 Watt of zelfs meer.

Kwaliteit

Omdat je een professionele blender erg vaak gaat gebruiken, is ook de kwaliteit een heel belangrijk aandachtspunt. Koop het liefst een blender die gemaakt is uit de beste materialen. Voor de beker is glas bijvoorbeeld de beste keuze. Voor de behuizing is aluminium, staal of roestvaststaal een goede optie.

Inhoud van de blenderbeker

De beste blender voor professioneel gebruik heeft een blenderbeker met grote inhoud. Indien dat niet zo is, verlies je te veel tijd en dat kan jij je niet veroorloven wanneer de klanten wachten op hun bestelling.

Gebruiksvriendelijkheid

Nog een belangrijk iets om op te letten is de gebruiksvriendelijkheid. Als je het toestel vaak gebruikt, wat in professionele omstandigheden toch wel het geval is, is het wel zo fijn om het toestel op een vlotte manier te kunnen bedienen.

Top 3: Beste professionele blenders

Ondertussen weet je al waar je op moet letten bij de aankoop van een blender, maar wat zijn nu de beste professionele blenders van het moment? Je ontdekt het hieronder!

1. Cecotec Titanium Power Blender 2000W

Opzoek naar een professionele blender? Geen taak te zwaar in de keuken voor deze krachtpatser. TitaniumHet innovatieve, vlijmscherpe titanium blades mixt en maalt met professionele resultaten. Het mes verwerkt alles niet alleen zeer snel en grondig, maar ook gelijkmatig en zorgvuldig....
Check prijs

De Cecotec powerblender is een professionele blender die erg betaalbaar is. Daarom is het niet alleen een goede keuze voor in je zaak, maar ook voor bij je thuis. Het heeft een vermogen van 2000 Watt, waardoor het erg krachtig is.

Ook op vlak van inhoud zit het goed. Dankzij de blenderbeker van 2 liter maak je namelijk genoeg sap of andere mengsels in één keer klaar. Zo verlies je geen tijd! Het gaat daarnaast lang mee, want de behuizing is gemaakt uit staal en de blenderkan uit titan.

Het toestel doet 32.500 toeren per minuut en heeft maar liefst 8 mesjes die omgeven zijn met titanium. De ijscrusher functie maakt het je nog eenvoudiger om harde ingrediënten te blenden. Dankzij het veiligheidssysteem hoef jij je ook helemaal geen zorgen te maken over de veiligheid.

Plus- en minpunten

 • Erg krachtig
 • Betaalbaar
 • Grote inhoud
 • Veilig
 • Niet het meest professionele model


2. Professionele CaterChef Thermoblender

Professionele thermoblender die te bedienen is middels touchscreen en draaiknop. Hij is verder voorzien van inductieverwarming, een vaatwasbestendige RVS mengbeker van 2 liter, uitneembaar mes, beveiligd deksel (niet draaien zonder deksel), 40-11000 t. P. M. (mes is omkeerbaar), nauwkeurige...
Check prijs

De CaterChef Thermoblender is een uiterst professionele blender die goed van pas komt in je horecazaak. Het heeft een vermogen van 1500 Watt en een blenderkan van 2 liter. Maar het bijzonderste zijn de extra’s die je bij de gewone blenders niet terugvindt.

Zo is het voorzien van inductieverwarming en een weegfunctie. Je kan je ingrediënten dus perfect afmeten wat de smaak van je creaties alleen maar ten goede komt. Ook is het dankzij de inductieverwarming mogelijk om allerlei warme sausjes en andere warme bereidingen te maken.

De thermoblender bedien je eenvoudig aan de hand van het touchscreen en een draaiknop. Je krijgt er bij aankoop enkele handige accessoires bij: een garde, een spatel, een rijstmand en een stoompan. Als je klaar bent met het toestel, kan je de roestvaststalen mengbeker gewoon in de vaatwasmachine plaatsen.

Plus- en minpunten

 • Verwarmingsfunctie
 • Weegfunctie
 • Grote inhoud
 • Erg prijzig


3. Buffalo Horeca Blender met Geluidskap – 2,5 liter – 18k RPM

De Buffalo blender is krachtig en efficiënt. Het apparaat kan 2,5 liter blending en heeft bovendien een geluiddempende kap, ideaal voor omstandigheden waarin lawaai ongewenst is. Deze blender beschikt over een 1. 68kW motor. Via een digitaal bedieningspaneel draait het krachtige RVS mes tussen...
Check prijs

De Buffalo Horeca blender heeft een geluidskap waardoor je het nauwelijks hoort. Dat heeft als groot pluspunt dat je er je klanten niet mee stoort. Het is tevens een voordeel voor het personeel, want zo is het aangenamer om smoothies, soepjes en andere creaties te maken.

De blender is ook zeker krachtig genoeg. Het heeft namelijk een vermogen van 1680 Watt. Dat betekent dat je alle ingrediënten vlot en probleemloos kan blenden.

Je kan daarnaast zelf het bedieningssysteem kiezen. Het is namelijk verkrijgbaar met een eenvoudige handbediening of met een nauwkeurig bedieningspaneel. Deze blender past dus volledig bij je noden en wensen!

Plus- en minpunten

 • Krachtig
 • Grote inhoud
 • Geluidskap
 • Prijzig