Natuurlijk bepalen je wensen en voorkeuren welke functies de blender moet hebben. Als je bijvoorbeeld ook noten of vlees wilt hakken, moet je kiezen voor een hoogwaardige blender. Dankzij het hoge vermogen (watt en aantal omwentelingen) kan hij ook harder voedsel hakken of zelfs fijn vermalen. Domo heeft heel wat goeie blenders, en op deze pagina overlopen we hun beste blenders en kiezen we drie absolute toppers uit.

Let bij de aankoop van een domo blender ook op het mes. Hoe hoger het aantal individuele bladen, hoe sneller en efficiënter de blender werkt. Bovendien worden de stukjes fruit en groente dan afgebroken tot fijnere vezels en kan je lichaam de voedingsstoffen gemakkelijker opnemen. Om deze reden is ook de positie van de afzonderlijke bladen uiterst belangrijk en daarom zijn ze soms in verschillende niveaus gerangschikt. Het moet ook altijd mogelijk zijn om het mes te verwijderen voor een efficiëntere reiniging.

Om energie en tijd te besparen, kun je ook kiezen voor een high performance blender of een blender met smoothie-functie. Deze modellen schakelen meestal zichzelf uit na een vooraf bepaalde tijd. Je bespaart elektriciteit en geluidsoverlast. Helaas zijn de meeste blenders relatief luidruchtig, waardoor veel fabrikanten met een “stille functie” op de markt komen.

Het is ook belangrijk dat je op elk moment voedsel kunt toevoegen zonder dat je hoeft in te leveren op de veiligheid. Sommige modellen schakelen uit bij het openen van het deksel en daarom hebben sommige fabrikanten gekozen voor een klein navul-gat in het deksel.

Bedenk hoe belangrijk het is dat je het apparaat in de vroege ochtenduren gemakkelijk en comfortabel kunt bedienen. Het is altijd handig als je de snelheid individueel kunt aanpassen, maar er zijn ook goede blenders met maar een snelheid.

We hebben voor jou de belangrijkste kenmerken bekeken van de blenders van Domo. Domo is een Belgische fabrikant van talrijke huishoudtoestellen. De beschrijving van de verschillende toestellen moet je helpen om de juiste keuze te maken bij je aankoop.

1. Domo Blender DO710BL

Dankzij deze krachtige en praktische blender kun je meer fruit en groenten eten. Door de opening in het deksel voeg je tijdens het mixen ingrediënten toe. Ze worden gemengd met zes roestvrijstalen messen. Dankzij de krachtige motor van 1000 watt draaien ze op 20.000 tpm. Door de variabele snelheid stop je het apparaat snel.

Er zijn instellingen voor het mengen van soep, het hakken van ijs en het bereiden van smoothies. In de 1,5 liter glazen maatbeker kun je grote porties bereiden. Verwijderbare onderdelen kunnen het beste met de hand worden afgewassen worden.

Productinformatie

 • de Domo DO710BL is voorzien van een snoer van 1,05 meter
 • de afmetingen van het toestel: breedte 18 cm, diepte 16,5 cm, hoogte 45 cm
 • vermogen: 1000 watt
 • extra: een receptenboekje

Pluspunten

 • Met het automatisch programma maak je smoothies of crush je ijsblokjes.
 • Krachtige motor van 1000 watt, geschikt voor bevroren en harde ingrediënten.
 • De blender kan met zijn mengbeker van 1,5 liter grote hoeveelheden sap mengen.

Deze budgetvriendelijke Domo blender biedt je de mogelijkheid om in een mum van tijd lekkere soepen en smoothies te serveren. De aankoop van dit toestel is een eerste stap naar een gezondere levensstijl met meer groenten en fruit.


2. DOMO My blender DO436BL

Met de Domo my blender DO434BL voor smoothies en mixdrankjes maak je met een druk op de knop heerlijke drankjes van gezonde, verse ingrediënten. Fruitsmoothies en groene smoothies met ijs worden snel bereid dankzij het vermogen van 300 watt.

Na de bereiding wordt het messenblok op de mixbeker eenvoudigweg vervangen door een deksel met drinkopening en heb je een praktische drinkbeker voor onderweg. Zo kun je je zelfgemaakte mixdrankjes overal mee naartoe nemen. Extra bekers kunnen altijd tegen een redelijke prijs worden aangeschaft en passen in alle standaard fleshouders. Het is perfecte keukenapparaat voor iedereen die houdt van verse, gezonde mixdrankjes.

Productinformatie

 • rood-zilver ABS-behuizing
 • mengbeker van titanium met een inhoud van 300 tot 600 ml
 • mengkan: is tegelijkertijd een afsluitbare drinkbeker
 • vaatwasbestendige onderdelen
 • antislipvoetjes
 • technische specificaties: 230 V, 50 Hz, 300 Watt

Pluspunten

De mixer wordt door alle kopers geprezen. Ze kochten het toestel, omdat ze het uitsluitend willen gebruiken voor het maken van mixdrankjes en werden niet teleurgesteld. Het mengen en pletten van ijs en groenten is geen probleem voor de machine. Ook het feit dat er extra bekers in verschillende maten tegen een redelijke prijs kunnen worden aangeschaft, wordt vaak positief beoordeeld. De mengbekers zijn ook drinkflessen, wat voor sommige klanten een extra reden is om de DOMO My blender DO436BL te kopen.

Er is nauwelijks een blender in deze soort die een betere beoordeling krijgt. Wie snel gezonde mixdrankjes wil produceren en mee wil nemen onderweg, zal blij zijn met de Domo DO434BL My Blender.


3. DOMO DO713BL Blender

Deze eenvoudige blender met een vermogen van 300 Watt heeft maar een draaisnelheid. Toch zorgt de puls-snelheid voor een snelle start en een nauwkeurige menging van de groenten of het fruit. Dit gebeurt in een hersluitbare plastic beker van 600 ml. Deze beker is compatibel met de meeste bekerhouders in de auto. De losse accessoires mogen in de vaatwas gereinigd worden.

Producteigenschappen

 • maximaal vermogen: 300 Watt
 • behuizing van kunststof
 • Aantal snelheden: een
 • meeneembare mengbeker
 • inhoud: 600 ml
 • receptenboekje inbegrepen

Pluspunten

De lage prijs en de gebruiksvriendelijkheid van de DOMO DO713BL zijn de belangrijkste troeven van dit toestel. Met maar een snelheid hoef je niet lang na te denken over het gebruik wanneer je direct een smoothie wilt mixen.

Deze eenvoudige en goedkope blender is ideaal voor iemand die zijn voedingspatroon een andere wending wil geven. Als je weinig tijd hebt om te ontbijten, kun je in een handomdraai een lekkere smoothie mixen om mee te nemen onderweg naar je werk. Doordat alle onderdelen snel gereinigd kunnen worden is het toestel direct klaar om ‘s anderdaags opnieuw te gebruiken.


Hoe belangrijk is het vermogen en de snelheid van de beste blender?

Over het algemeen geldt dat hoe hoger het rendement, hoe romiger de smoothie of hoe meer voedsel je kunt verwerken. Om een perfecte consistentie in een smoothie te bereiken, moet het vermogen ongeveer 1000 watt zijn. De snelheid beïnvloedt ook het resultaat. Hoe hoger de maximale snelheid, hoe sneller de drank kan worden bereid en hoe harder het gebruikte voedsel mag zijn. Hoogwaardige blenders produceren een smoothie in een halve minuut, terwijl andere modellen er twee minuten voor nodig hebben wat ook nog vrij snel is. Sommige blenders maken bijvoorbeeld ook makkelijk een gezonde saus, terwijl dat voor sommige écht een stapje te ver is.

Beste Domo blendersNuttige accessoires voor de blender

Zoals uit de vergelijkingen blijkt, zijn de modellen verschillend uitgerust. Ze hebben allemaal een glazen of plastic mengkom, die meestal is uitgerust met een meetschaal en tegelijkertijd een ander volume heeft. Belangrijker is echter het feit of er ook andere bekers bij de blender geleverd kunnen worden. Op die manier kun je je zelfgemaakte smoothie of milkshake’s met een drinkbeker in de auto meenemen

Er zijn ook goede domo blenders zonder extra functies. Zo is er wel of niet een crush functie aanwezig. Dit is nuttig om stukken ijs te verbrijzelen. Maar je kunt als alternatief de pulsfunctie gebruiken om het ijs te breken. In dit geval zul je moeten controleren wanneer het klaar is. Je kunt de pulsfunctie ook gebruiken om de mengkan te reinigen. Dan worden de etensresten van wanden van de beker gehaald en heb je minder werk te doen bij de afwas. Niet blenders hebben de zelfreinigende functie. Sommige blenders (bijvoorbeeld van Bosch of Blendtec) maken zichzelf schoon. Toch is het raadzaam om de mixerkom zelf af te wassen. Met de hand of in de vaatwasser. Zorg er in dit geval voor dat je het mes kunt verwijderen. Dan je kun je millimeter van de kom perfect schoonmaken.

Aankoopcriteria voor een blender

De grote keuze aan verschillende blenders, die ook s, high performance mixers of smoothie makers worden genoemd, maakt een beslissing nemenbeslissing niet gemakkelijker. Om je hierbij te helpen, willen we je de belangrijkste aankoopcriteria geven:

 • de prestaties
 • de functies
 • de gebruiksvriendelijkheid
 • het volume
 • de accessoires
 • Beveiliging
 • Waar voor uw geld

Het is aan jou om te beslissen welke blender aan je behoeften voldoet.