Sta je op de vooravond om een blender aan te schaffen, maar weet je niet heel goed welk type blender bij je hoort. Op deze pagina over de beste Moulinex blenders krijg je praktische tips over wat de 3 beste blenders zijn die momenteel op de markt te vinden zijn van dit merk. Er zijn verschillende soorten blenders. Een klein overzicht.

De verschillende soorten blendertypes

In feite is een blender niks meer of niks minder dan een pureer- en snijmachine met volgende onderdelen: een mengkom met roterende mesjes, die in een mum van tijd alles fijn kunnen hakken of snijden. Er zijn verschillende soorten blenders. Voor dat je eentje aanschaft is het belangrijk om te bekijken waarvoor je de snijmachine gaat gebruiken. Even de verschillende types op een rijtje zetten:

De standaard blender

Dit is het geschikte toestel voor consumenten die op regelmatige basis een smoothie of saus willen maken.

De zogenaamde powerblender

De powerblender heeft zoals het woord het al zegt een vrij krachtige motor. Minimaal van 1200 Watt tot maximum 2800 Watt. Harde ingrediënten zoals bevroren vruchten, ijsblokjes of noten kunnen makkelijk en probleemloos worden fijn gemalen. Deze types van blenders zijn niet zo goedkoop in aankoopprijs, maar daar staat tegenover dat de hoogwaardige kwaliteit van materialen een zekere duurzaamheid garanderen. Over het algemeen beschikken powerblenders over verschillende programma’s en bewijzen hun diensten bij het maken van smoothies en soepen.

De speciale soepblender

Als je houdt van soepen, dan is een soepmaker de uiterst geschikte blender voor jou. Het grote voordeel is dat er geen kookpot en fornuis aan te pas komt. Je kan onbewerkte en koude ongekookte ingrediënten in de blenderkan verzamelen.

Vervolgens pureert de blender de inhoud en kookt tegelijkertijd. Binnen de 30 minuten heb je een kant-en-klare soep op tafel. Vaak beschikken de beste Moulinex blenders over een programma om de soep warm te houden.

Een smoothie-to-go

De beste Moulinex blenders hebben ook een speciale functie. Ze worden ook wel de smoothie-to-go genoemd. Op deze blenders zit een mengbeker die ook kan worden gebruikt als drinkbeker. Je kan groenten of fruit in die beker stoppen en daarna met de bijgeleverde deksel de beker dichtdraaien. Erg handig om de smoothie naar je werk mee te nemen tijdens de lunch.

1. Blender Moulinex Soup & Plus LM924500

De blender Moulinex Soup & Plus LM924500 beschikt over automatische programma’s en een handmatige modus voor het kokkerellen van verschillende uiteenlopende recepten. Om die reden behoort dit type tot één van de beste Moulinex blenders. Of je nu sauzen, soepen, purees, smoothies, coulis, gemalen ijs of milkshakes wil blenderen: de modus of geautomatiseerde programma’s zorgen ervoor dat de gemixte bereidingen een stuk makkelijker te maken zijn.

De instellingen kan je via een digitale display helemaal zelf kiezen naar eigen persoonlijke wens. Met dit blender-toestel bereid je het aantal porties voor één persoon of voor een heel gezin. Van een halve tot twee liter. Met een standaard meegeleverd receptenboekje kan je verschillende smaken uitproberen. Van romige soepen, overheerlijke fruitpurees tot vers gemaakte smoothies.

Makkelijke navigatie

Om nieuwe recepten uit te proberen staat een digitale display ter beschikking waar je makkelijk met een persoonlijke navigatie op je touchscreen de nodige instelling programmeert.

Geautomatiseerde programmatie

Deze blender mixt via de geautomatiseerde programmatie soepen glad in een half uur of soep met stukjes in op een veertigtal minuten. Door middel van de handmatige modus stel je snelheid, tijd en temperatuur af. Wanneer het recept klaar is, krijg je drie pieptonen.

Als je nog niet om één of andere reden aan tafel gaat, schakelt de Blenders Moulinex Soup & Plus LM924500 automatisch over naar een warmhoud-functie. Hierdoor wordt de temperatuur behouden gedurende een veertigtal minuten.

Gebruiksvriendelijk reinigen

De blender is heel gebruiksvriendelijk om te reinigen via het geautomatiseerde programma om te reinigen. De roestvrij stalen messen zijn makkelijk te verwijderen.

Plus- en minpunten

 • Je hebt de mogelijkheid om beroep te doen op automatische programma’s. Denk maar aan fruitpapjes voor je kind, compote te malen en grove of fijne soepen te mixen
 • Reinigen is heel makkelijk via een geautomatiseerd reinigingsprogramma
 • Met de manuele modus kan je snelheid, temperatuur en tijd regelen
 • De soepkom is te groot om in de vaatwasser te zetten


2. Moulinex Perfect Mix LM811D10 – Blender

De Moulinex Perfect Mix LM811D10 is een high speed blender die makkelijk te gebruiken is. De blender heeft 6 scherpe RVS messen ter beschikking waardoor het mixen van ingrediënten super makkelijk verloopt. De Moulinex Perfect Mix LM811D10 is voorzien van een 1200 Watt motor. Drie programma’s, die zijn voorgeprogrammeerd, maken van deze blender een multifunctioneel toestel. Volgende taken zijn op voorhand ingesteld: Auto Clean, Ice Crush en Smoothie.

De losse toestelonderdelen zoals de afneembare scherpe messen, de blenderkan en spatel gaan heel gemakkelijk in elke vaatwasmachine. Dit zorgt ervoor dat deze blender wat betreft onderhoud heel gebruiksvriendelijk is. De kan met een vrij grote inhoud is uiterst geschikt voor verschillende gezinsporties. De kan bestaat uit glas dat hittebestendig is.

Hierdoor ontloop je het risico om glasbreuk te krijgen. In die mate zelfs dat de ontwerpers van de blender aan oververhitting hebben gedacht. Zij voorzien zelfs een vernuftig afkoelsysteem om eventuele ongelukken te voorkomen. Daarnaast wordt een tamper standaard meegeleverd als je deze blender koopt. Op deze manier kan je de nodige ingrediënten eventueel nog van bovenaf aanduwen.

28.000 rotaties per minuut

De Moulinex Perfect Mix LM811D10 heeft een krachtige motor. Met 1200 Watt en met 28.000 prestaties per minuut staat deze blender borg voor uitstekende mix resultaten in een korte tijdspanne.

3 voorgeprogrammeerde instellingen

Deze blender beschikt over 3 voorgeprogrammeerde instellingen om bereidingen te variëren. Je kan kiezen tussen Auto Clean, Smoothie en Ice Crush. Een snelheidsschakelaar die verlicht is, kan je juiste snelheid instellen. De hoeveelheid snelheid bepaalt het licht.

Onbreekbaar glas

De blenderkan is van hoogwaardige kwaliteit en heeft een totale inhoud van 2 liter. Zowel bereidingen met diepgevroren ingrediënten als heel warme bereidingen, kunnen probleemloos worden uitgevoerd zonder dat je enigszins risico loopt dat het glas breekt.

Makkelijk reinigen

De messen, die bestaan uit roestvrij staal, zijn makkelijk te verwijderen en ook eenvoudig schoon te maken.

Plus- en minpunten

 • De verschillende loose onderdelen van de blender kunnen vrij makkelijk in de vaatwasser worden gezet
 • Je kan handig gebruik maken van 3 voorgeprogrammeerde programma’s
 • Het glas kan tegen hoge temperaturen en is bijgevolg hittebestendig
 • De blender heeft geen functie om te verwarmen


3. Moulinex Blendforce Glass LM430110

De Moulinex Blendforce Glass LM430110 is een heel compacte blender die vooral uitblinkt omwille van het gebruiksgemak. Het fijnmalen van verse ingrediënten, bevroren vruchten of ijs werkt als een fluitje van een cent. De blender is makkelijk in te stellen met een draaiknop. Je hebt de mogelijkheid om 2 snelheden te bepalen en een pulsebestand. De grote blenderkan is geschikt om thermische schokken op te vangen.

Een vernieuwend Air Cooling Systeem zorgt voor maximale motorduurzaamheid. De blender voorziet verschillende functies in het teken van de veiligheid waaronder de Smart Lock technology. Deze functie zorgt ervoor dat de messen stoppen met draaien als de blenderkan niet goed is bevestigd aan het blenderapparaat. Vooral met kinderen in de buurt is dat een extra beveiliging.

Deze krachtige blender heeft een vermogen van 800 Watt. Verschillende zuignappen aan de onderkant van het toestel zorgen voor de nodige stabiliteit tijdens het mixen. De draaiknop is geribbeld en het handvat is ontworpen vanuit een ergonomische invalshoek.

Bestand tegen thermische schok

Deze blender heeft een glazen kan met 1,25 liter inhoud. Dit is dus een standaard blender. 4 glazen van 330 ml kunnen makkelijk worden verwerkt.

3 functies van de Smart Lock Technology

Deze Blendforce blender kan je op ,een creatieve wijze gebruiken met de meeste gewenste mixresultaten. De Powelix Technology beschikt over 3 functies die je kan combineren. Je kan in 3 snelheden je ingrediënten mixen. Er is ook een ijscrush functie voorzien zonder dat de motor oververhit geraakt.

Thermische schokken

De blenderkan is van hoogwaardige kwaliteit en heeft een totale inhoud van 1,25 liter. De kan is bestand tot op 80 graden Celsius tegen thermische schokken.

Makkelijk reinigen

De messen, die bestaan uit roestvrij staal, zijn makkelijk te verwijderen en ook eenvoudig schoon te maken.

Plus- en minpunten

 • De blenderkan, die uit glas bestaat, is bestand tegen schokken op thermisch vlak
 • Deze blender is uiterst geschikt voor het crushen van ijs
 • De blender beschikt over een zogenaamd Air Cooling Systeem. Hierdoor wordt oververhitting voorkomen
 • De blender heeft slechts 2 snelheden