Blenders zijn er in allerlei soorten en maten: met vele knoppen of juist zo minimaal mogelijk, glazen kannen en plastic kannen, hoge en lage vermogens, enzovoort. De keuze wordt er niet makkelijker op! Als je door het bos de bomen niet meer ziet, helpen we je graag om te beslissen welke blender het best bij jouw levensstijl past. Een goed startpunt is het kiezen van het merk waar je voor wil gaan. In dit artikel worden drie beste Tefal blenders besproken.

De beste blenders van het merk Tefal zijn blenders die je voor allerlei doeleinden kan gebruiken. Of je nu een blender nodig hebt om ijs en bevroren fruit te crushen, of eentje om smoothies en sappen te maken, met dit assortiment zit u goed. De blenders in deze collectie worden bovendien ook geleverd met een verscheidenheid aan hulpstukken om u het leven in de keuken gemakkelijker te maken.

Tefal is een heel bekend merk, voornamelijk door haar pannen. Ook de Tefal blenders zijn, zoals je gewend bent, innovatief en van hoge kwaliteit. Neem de drie aangeraden blenders rustig door en bepaal wat aansluit bij je wensen en eisen. De drie besproken blenders verschillen erg van elkaar in prijs, design en mogelijkheden maar er zit zeker iets tussen wat bij je past. Succes met het maken van de keuze!

Onze favoriete Tefal blenders

1. Tefal Perfectmix+ BL811D

Gebruik je regelmatig een blender en ben je op zoek naar een krachtig en sterk model zonder de portemonnee leeg te trekken? Dan is de Tefal Perfectmix+ BL811D een perfecte keuze. Hij maalt zonder problemen allerlei ingrediënten fijn met een vermogen van 1200 watt. IJsblokjes of harde groenten vormen geen uitdaging voor de Perfectmix. Met één druk op de knop gaat het automatische smoothie-programma aan en worden groente en fruit in no time tot een gladde vloeistof vermalen. Perfect voor een snelle smoothie in de ochtend of een heerlijke milkshake op een tropische zomerdag.

Naast het smoothie-programma zijn er nog twee andere programma’s voorgeprogrammeerd, maar kan je uiteraard ook zelf bepalen hoe je je ingrediënten vermalen wil hebben. De glazen kan met een inhoud van 1,5 liter is redelijk zwaar. Hierdoor is hij wel gemakkelijk schoon te maken, zeker met behulp van het schoonmaakprogramma. Dat is wel zo fijn als je dagelijks de dag start met een gezonde smoothie! Deze blender is ideaal voor mensen die regelmatig een krachtige basisblender willen gebruiken.

Plus- en minpunten

 • Beschikt over een sterke 1200W motor
 • Geschikt voor harde ingrediënten zoals noten
 • Beschikt over een autoclean functie
 • Glazen kan is zwaar


2. Tefal Ultrablend Cook BL962B

Voor de thuiskoks onder ons op zoek naar een gebruiksvriendelijke en krachtige blender is de Tefal Ultrablend Cook BL962B perfect. Deze blender inclusief glazen kan van 2 liter kan werkelijk alles aan: koude en warme bereidingen, ijs en soep, noem maar op en hij maalt het fijn. Door de hoogste rotatie te gebruiken hoef je de ingrediënten voor een lekkere en gezonde soep niet eens te koken, maar worden ze automatisch verwarmd tijdens het fijnmalen.

Het vermogen van maar liefst 1300 watt maakt de blender niet alleen krachtig maar ook zeer snel. Het wat hogere geluidsvolume is daar een klein nadeel van, hoewel het wat ons betreft niet opweegt tegen de eindeloze voordelen van de Ultrablend.

Er staan acht voorgeprogrammeerde bereidingsprogramma’s voor je klaar wat een hoop tijd scheelt. Uiteraard wil het oog ook wat: de Tefal Ultrablend misstaat in geen enkele keuken met zijn strakke zwarte design. Nadat je hem een plekje hebt gegeven in je keuken is het een kwestie van kort de gebruiksaanwijzing doornemen en aan de slag! Het is een echte keukenprins die van alle markten thuis is, ideaal voor mensen met weinig tijd of hoge ambities in de keuken.

Plus- en minpunten

 • 8 voorgeprogrammeerde programma’s voor uiteenlopende gerechten
 • Geschikt voor bevroren en harde ingrediënten
 • Krachtige blender
 • Geen stille blender


3. Tefal Eco Respect BL46EN

Mocht je naast een fijne blender gebruiken ook aan het milieu willen denken, dan is de Tefal Eco Respect BL ideaal voor jou. De basis is namelijk gemaakt van gerecycled plastic en de glazen kan met een inhoud van 1,25 liter gaat lang mee en is gemakkelijk te reinigen. Daardoor hoef je niet om de zoveel tijd een nieuwe plastic kan aan te schaffen omdat het niet meer goed schoon te maken is of beschadigingen heeft opgelopen. Tevens staat deze strakke blender met kurk-accenten gaaf in elke keuken!

Uiteraard doet deze blender met een 800 watt vermogen ook waarvoor hij gemaakt is: blenden. Met twee snelheden en een krachtige pulsestand kunnen allerlei ingrediënten eenvoudig en snel vermalen worden, of ze nu warm of koud zijn. In tegenstelling tot de andere blenders zijn er geen voorgeprogrammeerde standen, maar met de drie standen heb je zelf volledig in de hand hoe fijn of snel je wil malen.

Wil je later nog wat toevoegen, dan kan dat eenvoudig via de opening in de deksel. Na het gebruik haal je de messen uit de blender om ze gemakkelijk te reinigen. Met zijn relatief zachte prijs is de Tefal Eco Respect ideaal voor iedereen die een doeltreffende blender zonder teveel poespas wil aanschaffen. Bijkomend voordeel is dat je ook nog eens je steentje bijdraagt aan het milieu met deze keuze.

Plus- en minpunten

 • Voorzien van een veilige 3-in-1 smartlock
 • Milieuvriendelijke blender die uit gerecycleerd plastic is gemaakt
 • Geschikt voor warme en koude bereidingen
 • Motor is minder krachtig