Met een mini blender kan je smoothies en andere heerlijke sapjes, soepjes en sauzen maken, zonder dat het veel plaats inneemt op je aanrecht. Je bergt het ook eenvoudig weer op en kan het makkelijker meenemen op reis. Wil jij graag zo’n mini blender kopen? Dan zijn er verschillende modellen om uit te kiezen. Wij gingen alvast op zoek naar de beste mini blenders van het moment, waardoor je zelf niet meer moet zoeken. Je ontdekt het resultaat daarvan in dit artikel!

Aandachtspunten bij de aankoop van een mini blender

Als je een mini blender wilt kopen, zijn er verschillende soorten om uit te kiezen. Het formaat is dan uiteraard een van de belangrijkste aandachtspunten, maar er zijn nog een aantal dingen waarop je moet letten. Welke dat zijn, kom je hieronder te weten!

Vermogen

Het spreekt voor zich dat een mini blender wat minder krachtig is dan een blender met een groot formaat, maar toch zit er nog een groot verschil tussen de verschillende soorten. Als je een kleine blender wilt die krachtig genoeg is, kies je het best voor eentje met een vermogen van minstens 300 Watt. Ga je de blender alleen gebruiken voor het maken van smoothies? Dan is het vermogen van minder groot belang.

Veiligheid

Het is erg belangrijk dat je de blender veilig kan gebruiken. Let er daarom op dat het toestel voorzien is van antislipvoetjes of een antislipbodem. Voor extra veiligheid kan je kiezen voor een blender die alleen maar werkt als hij goed in elkaar is gezet.

Gebruiksgemak

Kijk ook naar hoe je de blender bedient. Als je hem vaak gaat gebruiken, is het wel zo fijn dat de bediening vlot verloopt. Meestal werkt een blender aan de hand van een draaiknop, maar het aantal standen kan wel verschillen. Hoe meer standen het toestel heeft, hoe makkelijker het is om bepaalde substanties goed te bereiden.

Kwaliteit

De kwaliteit van de blender is eveneens een belangrijk aandachtspunt. Je merkt het onder andere aan het materiaal waaruit het toestel gemaakt is. Als de mengkom bijvoorbeeld uit roestvaststaal gemaakt is, is dit een goed teken. Een mengbeker uit glas is ook kwalitatiever dan eentje uit kunststof.

Daarmee moet je wel opletten, want als je een mini blender wilt kopen met een beker om mee te nemen, moet deze natuurlijk wel uit kunststof vervaardigd zijn. Op die manier breekt het niet wanneer je hem laat vallen. Maar er zijn ook blenderbekers die vervaardigd zijn uit tritan, een heel duurzame soort kunststof.

Onze top-3: Beste mini blenders op een rijtje

Vind je het toch nog altijd moeilijk om de beste mini blender te vinden? Bekijk dan hieronder onze top 3 beste mini blender. Wij hebben zorgvuldig de 3 beste blenders met een compact formaat voor jou uitgezocht. De kans is dus groot dat je er eentje vindt dat goed bij je past!

 

1. WMF KITCHENminis® – Compact Blender

De WMF KITCHENminis compacte blender was de ‘Best reviewed’ blender van 2021. En dat is natuurlijk niet zomaar. Het toestel is met zijn vermogen van 400 Watt namelijk krachtiger dan de meeste mini blenders en heeft ook een grotere inhoud van 0,8 liter.

Het doet dus niet onder voor een groter model. Het is zelfs beter, want het heeft een compact formaat waardoor je hem makkelijker kan laten staan. Het is daarnaast prettig in gebruik, want het heeft 5 verschillende standen, een handige schenktuit, een handvat en een vulopening.

Op vlak van kwaliteit doet hij het minstens even goed. De blenderbeker is namelijk gemaakt uit glas en de behuizing uit roestvaststaal. Van deze blender geniet je dus erg lang. Dankzij de antislip-voetjes en veiligheidsschakelaar kan je ook op de meest veilige manier soepjes, sapjes en sauzen klaarmaken.

Plus- en minpunten

 • Kwalitatief
 • Krachtig
 • Veilig
 • Grote blenderkan
 • Prijzig


2. KitchenBrothers Mini Blender – Smoothie Maker

Maak elke dag gezonde smoothies en sportieve shakes met de KitchenBrothers Mini Blender. De blender komt met 2 BPA-vrije flessen van 600 ml. Blend zowel harde als zachte ingrediënten met de pulsestand of de 2 snelheidsstanden. Door de krachtige 350W motor draaien de 4 roestvrijstalen messen wel...
Check prijs

De KitchenBrothers Mini Blender is voor jou de juiste keuze als je vooral op zoek bent naar een blender om smoothies mee te maken. Dit toestel maakt de sapjes bovendien rechtstreeks in een beker die je nadien mee kan nemen. Zo maak je het jezelf makkelijk!

Je krijgt er 2 kunststof flesjes bij die een inhoud van 0,600 liter hebben. Is je flesje leeg? Dan kan je het eenvoudig in de vaatwasmachine plaatsen. Over lekjes onderweg hoef jij je ook geen zorgen te maken, want het komt met een extra siliconenring, waardoor het nog beter sluit.

De blender-to-go heeft daarnaast een goede prijs-kwaliteitsverhouding en is makkelijk te bedienen aan de hand van een draaiknop.

Plus- en minpunten

 • Makkelijk in gebruik
 • Meng- en drinkbeker in één
 • Kwalitatief
 • Enkel geschikt voor het maken van smoothies


3. GoFive GF1 – Mini Blender – Zwart – 500 ml

Maak je dagelijkse gezonde smoothie of shake met de draadloze Gofive Blender. Met de blender to go kan je eenvoudig je lievelingsdrankje maken. Hij is licht, compact en krachtig. De Mixer is perfect voor het sporten, reizen, op werk en natuurlijk voor thuis en wordt geleverd met een USB kabel en...
Check prijs

De GoFive GF1 mini blender is niet zoals de andere blenders. Hij werkt namelijk aan de hand van een accu die je kan opladen met een usb-kabel. Dat maakt hem makkelijk om overal mee naartoe te nemen.

Als je graag allerlei soorten smoothies maakt thuis en op verplaatsing, is dit voor jou de beste mini blender. Hij weegt weinig, dus je moet niet sleuren als je hem meeneemt. Voordat de batterij leeg is, kan je hem 30 tot 35 keer gebruiken.

De GoFive GF1 mini blender ziet er ook nog eens erg leuk uit en is verkrijgbaar in heel wat verschillende kleurtjes. Je gebruikt hem bovendien in alle veiligheid, dankzij het veiligheidsmechanisme.

Plus- en minpunten

 • Goedkoop
 • Eenvoudig om mee te nemen
 • Leuk design
 • Veilig in gebruik
 • Niet heel krachtig