Een blender is een toestel dat onmisbaar is uit je keuken, want het helpt je met het bereiden van allerlei sausen en sapjes. Wanneer je naar een nieuwe blender zoekt, zijn er echter heel wat merken om uit te kiezen. Misschien denk je spontaan aan een blender van Inventum of Philips, maar ook SMEG is zeker het overwegen waard. Een SMEG blender is namelijk zowel trendy als kwalitatief. Welke de beste SMEG blenders zijn van dit moment, ontdek je alvast in dit artikel!

Waar moet je op letten bij de aankoop van een SMEG blender?

De perfecte SMEG blender ziet er voor iedereen anders uit. Om het juiste model uit te kiezen voor jouw situatie, houd je het best rekening met een aantal zaken. Zo is het belangrijk om te kijken naar het materiaal waaruit de mengbeker van de blender is gemaakt. Glas is bijvoorbeeld kwalitatief, terwijl kunststof goedkoop en licht is. Kies ook voor een blender met een inhoud die past bij de grootte van je gezin. Voor een gemiddeld gezin van 4 personen zit je goed met een inhoud van anderhalve liter, maar als je met meer personen bent, kijk je het best naar een iets groter formaat.

Ook het vermogen is een belangrijk aandachtspunt. Een goed toestel heeft namelijk een hoog vermogen. Een krachtig toestel is ook beter voor het bewerken van hardere ingrediënten. Als je de blender daarvoor gaat gebruiken, kan je daar dus het best ook rekening mee houden. Houd wel in je achterhoofd dat een blender met een hoog vermogen iets duurder is en meer verbruikt.

3 Beste SMEG blenders

Er zijn heel wat goede SMEG blenders op de markt. Welke SMEG blenders de beste zijn, hebben wij voor je uitgezocht. Wie hielden tijdens het onderzoek rekening met de kwaliteit, tevredenheid van klanten en enkele andere belangrijke factoren. Onze top 3 ontdek je hieronder!

1. SMEG BLF01RDEU Rood

De stijlvolle SMEG BLF01RDEU blender is verkrijgbaar in meerdere trendy kleuren. Je vindt dus zeker een uitvoering die mooi bij je keuken past. Het toestel is daarnaast erg kwalitatief en krachtig. Het is daarom eveneens geschikt voor het blenden van noten, bevroren fruit en andere harde ingrediënten.

Je kan er ook zonder probleem warme ingrediënten mee blenden. Aan de hand van een draaiknop selecteer je een van de 4 verschillende programma’s en je kan op de knop duwen om het toestel aan of uit te zetten. Zo makkelijk kan het zijn!

Het wordt zelfs nog beter, want het programma stopt automatisch wanneer de juiste consistentie is bereikt. Het mes van de blender maak je bovendien eenvoudig los om het nadien af te wassen.

Plus- en minpunten

 • Gemakkelijk in schoonmaak
 • Smoothieprogramma stopt vanzelf wanneer de smoothie klaar is
 • Ziet er fantastisch uit
 • Prijzig


2. SMEG BLF01CREU Creme

De mooie SMEG BLF01CREU Creme blender is een blikvanger voor in je keuken. Het is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook erg handig om te hebben. Met de draaiknop kies je namelijk eenvoudig het juiste programma uit. Het programma stopt zelfs wanneer de juiste consistentie is bereikt. Makkelijker wordt het niet!

De blender is daarnaast verkrijgbaar in meerdere kleuren. Je vindt dus gegarandeerd de geschikte uitvoering voor in jouw keuken. Er kan bovendien een inhoud van maximaal anderhalve liter in. Met dit toestel bereid je dan ook zonder probleem sapjes voor het hele gezin.

Deze SMEG blender is eveneens gebruiksvriendelijk, omdat het slechts één knop heeft. Aan de hand van deze knop stel je makkelijk het programma in dat je nodig hebt. Wil je het toestel aan of uit zetten? Dan dien je enkel op de knop te drukken.

Plus- en minpunten

 • Gemakkelijk in schoonmaak
 • Smoothieprogramma stopt vanzelf wanneer de smoothie klaar is
 • Ziet er fantastisch uit
 • Prijzig


3. SMEG BLF01BLEU – Blender – Zwart

De SMEG BLF01BLEU blender bestaat in heel veel verschillende kleuren. Er is dus zeker eentje dat bij je interieur past. Daarnaast is de blenderkan gemaakt uit titan, waardoor het erg stevig is. Als je het dus per ongeluk laat vallen, hoef jij je geen zorgen te maken over krassen en barsten.

Met een inhoud van 1,5 liter is het geschikt voor het bereiden van 4 tot 5 porties in één keer. Als je dus iets wilt klaarmaken voor het hele gezin, kan je dat perfect met dit toestel. Dankzij het vermogen van 800 Watt werkt het ook erg doeltreffend. Het hakt zelfs met gemak ijsblokjes fijn.

De blender is daarnaast BPA-vrij en dus veilig om te gebruiken. De kom is vervaardigd uit roestvrijstaal en de mesjes zijn afneembaar waardoor je ze makkelijk schoonmaakt. Bovendien beschikt het toestel over 4 verschillende standen die je makkelijk instelt met behulp van de draaiknop.

Plus- en minpunten

 • Gemakkelijk in schoonmaak
 • Smoothieprogramma stopt vanzelf wanneer de smoothie klaar is
 • Ziet er fantastisch uit
 • Prijzig