Premium keuze
Philips
Beste prijs-kwaliteit
Philips

De bereiding van verse sappen, shakes en andere vloeistoffen gaat bijzonder snel in een blender. De wendbare keukengadgets zijn snel op te zetten, uiterst plaatsbesparend en werken perfect. In tegenstelling tot de klassieke staafmixer kunnen alle ingrediënten gemakkelijk in de pot worden gegoten en vervolgens zonder veel moeite worden gemengd en gehakt.

Blenders zijn nu verkrijgbaar bij veel fabrikanten en in verschillende maten. Wij bespreken voor jou de beste drie blenders van Philips. Aan jou om te bekijken welk model het beste aan jouw behoeften voldoet.

1. Philips Blender: Vacuum Blender HR3756/00

De Philips StayFresh HR3752/00 is een 1000 Watt vacuümblender die in staat is om een vacuüm te scheppen in de mengbeker. Volgens de fabrikant behoudt het sap of de smoothie, door het verwijderen van lucht en dus ook de zuurstof, alle vitaminen en voedingsstoffen tijdens het mengen. Daardoor kunnen de bereide dranken langer worden bewaard, omdat de oxidatie wordt vertraagd.

Het motorblok van de StayFresh HR3752/00 is gemaakt van gecoat innox en weegt 3,34 kg, wat een indruk van stevigheid geeft. Dit indrukwekkende apparaat is ontworpen om op het werkvlak te blijven staan, maar als je het toch wilt opbergen, zul je het moeten doen met een klittenband om de elektrische kabel op te rollen.

Het motorblok bevat een bedieningspaneel dat doet denken aan de Avance Collection Mix&Go HR3655/00 van dezelfde fabrikant. De grote centrale knop is omgeven door leds. Ze geven het benodigde vermogen of het vacuümniveau in de beker aan. Ze maken het mogelijk om de draaisnelheid van de messen nauwkeurig aan te passen.

Het toestel heeft vier bedieningsknoppen in het midden. De bovenste twee dienen voor de vacuümfuncties. De twee onderste knoppen van hun kant starten een programma om ijs te breken of activeren de pulsfunctie. Ondanks de vele mogelijkheden zijn er maar enkele toepassingen nodig om de StayFresh HR3752/00 volledig onder de knie te krijgen.

Het vacuümsysteem zorgt ervoor dat het deksel tijdens het gebruik automatisch geklemd kan blijven. Wanneer het vacuüm wordt toegepast, steekt een arm uit en komt hij in contact met het roestvrijstalen deel van het deksel. Een zacht rubberen deel zorgt voor een goede afdichting.

De kom bereikt een comfortabel bruikbaar volume van 1,5 liter. Het is gemaakt van “Tritan” plastic en is krasbestendig.

Productinformatie

 • de StayFresh HR3752/00 wordt geleverd met twee transportflessen.
 • de blender is een geweldige blender met een efficiënte mengfunctie. Ook de crush werkt krachtig. Zo worden 300 gram ijsblokjes binnen de zestig seconden verpulverd.
 • het toestel werkt niet echt discreet. Zoals de meeste blenders is ook dit toestel nogal luidruchtig.
 • Voor het onderhoud kan de mengbeker volledig gemonteerd worden. Het zes-messen blok is gemakkelijk toegankelijk om te verwijderen en te reinigen

Pluspunten

 • zorgt voor perfect geplet ijs en smeuïge smoothies
 • een duimwiel zorgt voor precisie van de rotatiesnelheid van de bladen
 • het toestel heeft een verwijderbare kom en twee extra flessen

Deze krachtige blender met een maximum snelheid van 35.000 tpm is een allround toestel. Ideaal voor iemand die snel en efficiënt wil werken, vooral als er bezoek is. Met een volume van 2.2 liter biedt het toestel je de mogelijkheid om al je gasten tegelijk te bedienen.


2. Philips Blender: Avance Collection Blender HR3655/00

De Philips HR3655/00 zal zowel een groot gezin als het huishouden van een echtpaar verrukken: twee drinkbekers, met meetschaal, van 0,6 liter dienen zowel als mengbeker en als draagbare drinkbekers. De grote glazen container kan tot 1,8 liter bevatten en het hoge vermogen van 1400 watt maakt het mogelijk om elk voedsel gemakkelijk te hakken en te mengen. Het maximum van 35.000 omwentelingen per minuut bespaart ook tijd en energie. Deze Philips blender is écht een topper.

De meest populaire gerechten kunnen met een druk op de knop worden bereid: De blender heeft een smoothie, een crush en een impulsfunctie. Deze laatste kan ook de mengbeker reinigen voordat hij in de vaatwasser wordt gezet. Tijdens de werking wordt het bedieningspaneel duidelijk afleesbaar door led-verlichting.

Productinformatie

 • de Philips HR 3655/00 is 44 cm hoog en voorzien van een 1400 Watt motor
 • de maximale rotatiesnelheid van de bladen is 35000 tpm
 • de mengbeker is van glas en heeft een inhoud van 1,8 liter
 • er worden twee extra mengbekers meegeleverd
 • er zijn drie automatische programma’s: smoothie, crush en puls
 • de blender is voorzien van een handmatige snelheidsregeling
 • het messenblok bestaat uit zes messen
 • er is een kinderveiligheidsslot voorzien

Pluspunten

 • snel gebruik van de mixer na het uitpakken
 • looptijd, intensiteit en snelheid zijn voorgedefinieerd
 • eenvoudige en snelle bereiding van diverse gerechten
 • tijdsbesparing door de geautomatiseerde werking van de mixer, die niet noodzakelijkerwijs hoeft te worden bewaakt
 • betrouwbare menging en hoogwaardige resultaten, zelfs zonder voorafgaande ervaring van de gebruiker

Als je op zoek bent naar een blender met een zeer goede prijs-prestatieverhouding, waarmee je in deze prijsklasse uitstekende resultaten kunt behalen bij de bereiding van fruit, groente en eenvoudige groene smoothies, dan haal je met de Philips Avance Collection Blender HR3655/00 het ideale toestel in huis.


3. Philips Blender: Problend 5000 Serie

Philips is een bijzonder actieve producent op de markt voor blenders. Het nieuwe model van de Serie 5000 valt niet op door zijn vernieuwingen, maar heeft een degelijk technisch gegevensblad.

Het toestel ontwikkelt een vermogen van 1000 Watt, wat ruimschoots voldoende is om ijs te verpletteren. Om de blender in te stellen heeft Philips gekozen voor een wiel dat vaak een grotere precisie mogelijk maakt bij de keuze van de draaisnelheid van de bladen. Net als de overgrote meerderheid van de mengers op de markt heeft de Philips Problend 5000 Serie uiteraard een pulsfunctie: het mes draait op maximale snelheid zolang het speciale wiel in op de juiste stand gehouden wordt.

Er is ook een “crushed ice” programma voorzien. Het toestel is niet echt geschikt om gladde smoothies te maken.

Productinformatie

 • de Serie 5000 beker is gemaakt van glas
 • hij heeft een totale capaciteit van 2 liter (1,5 liter bruikbaar), wat genoeg moet zijn voor een vierpersoons huishouden
 • aan de onderkant ervan zit een zesbladig mes (ProBlend Crush systeem) dat kan worden verwijderd voor eenvoudig onderhoud
 • het deksel maakt gebruik van een dubbel pakkingsysteem om de waterdichtheid te garanderen en is voorzien van een kop om inbrengbuis te sluiten tijdens het mengen

Pluspunten

 • super product en eenvoudige bediening
 • mengbeker is eenvoudig te reinigen, omdat je de messen kunt losdraaien
 • alles, van ijs tot bananen, wordt zonder problemen tot een aangenaam volume versnipperd

Deze minder hoog technologische blender is krachtig en snel. Hij is gemakkelijk te bedienen en daardoor de ideale blender voor wie niet houd van al teveel technische snufjes.


3 vragen die je jezelf moet stellen voordat je een blender koopt

Waar wil je het voor gebruiken

Als je smoothies of cocktails met ijs wilt maken, is een krachtige blender een goede aankoop. Hij moet sterk genoeg zijn om ijs te pletten en bevroren fruit te pureren. Hij kan ook gebruikt worden om dressings, soepen en sauzen op te kloppen.

Hoeveel ruimte heb je

Als je weinig ruimte hebt, overweeg dan een kleinere blender of een twee-in-een blender die de behoefte aan meerdere apparaten voor het maken van sap en het hakken van groenten en fruit overbodig maakt.

Moet hij er mooi uitzien

Veel mensen, vooral zij die op de dagelijkse smoothie kicken, kiezen ervoor om hun blender op het aanrecht te laten staan. Uiterlijk is niet alles, maar als het belangrijk voor je is, wil je het misschien wel combineren met de afwerking van je andere toestellen. Een verscheidenheid aan kleuren en afwerkingen, waaronder inox, zijn beschikbaar.

Premium keuze
Philips
Beste prijs-kwaliteit
Philips