Beste citruspers kopen - waarop moet je letten

Als je de meeste voedingsstoffen uit fruit en groenten wilt halen, is de beste citruspers de juiste keuze. Ze halen niet alleen meer sap eruit dan traditionele blenders of keukenmachines, maar ze laten ook alle pulp en vezels achter, die belangrijk zijn voor de darmgezondheid. Maar met zoveel verschillende modellen op de markt, hoe weet je nu welke voor jou de juiste is?

Er zijn een paar belangrijke factoren die je in gedachten moet houden als u op zoek bent naar de beste citruspers. De eerste is snelheid. Je wilt er een die snel sap uit je fruit kan persen zonder pulp achter te laten. De tweede factor is de opbrengst. Je wilt natuurlijk liefst één kopen die bij elke persgang zoveel mogelijk sap produceert. En ten slotte, wil je om te weten dat je citruspers een verscheidenheid aan fruit aankan, niet alleen het fruit waar u van houdt.

Dus voordat je er een koopt, moet je op bepaalde kenmerken letten, zodat je zeker weet dat het de juiste voor u is.

Hoe werkt een citruspers?

Wanneer u citrusvruchten perst, scheidt de citruspers het sap van de pulp en de pitten. Hij doet dit met behulp van een filter of zeef die boven een opvangbak wordt geplaatst. De citruspers duwt de citrusvruchten tegen het filter, waardoor het sap wordt gescheiden van de pulp en de pitten. Het sap loopt dan door de filter en in de opvangschaal.

Wat is het verschil tussen een citruspers en een sapcentrifuge?

Een citruspers is een machine die het sap uit citrusvruchten haalt. Denk bijvoorbeeld aan sinaasappel-, grapefruit- of limoenvruchten. Voordat het fruit kan worden geperst, moet het halverwege opengesneden worden en het overgrote deel van de pulp blijft in het fruit achter.

Een sapcentrifuge is een apparaat dat sap extraheert uit verschillende soorten fruit en groenten. Een vrucht wordt door een klein gaatje in het apparaat gevoerd, waar het door een filtreeras gaat voordat het wordt opgevangen in de sapcontainer of het glas van uw keuze (afhankelijk van het model). De pulp wordt na de verwerking in de pulpcontainer bewaard.

De voordelen van een citruspers

Er zijn vele voordelen verbonden aan het bezit van een citruspers. Het eerste en meest voor de hand liggende voordeel is dat u elke dag toegang heeft tot vers, gezond sap. Ten slotte is sap maken een geweldige manier om uw lichaam te ontgiften en gewicht te verliezen.

Een van de beste kanten van het bezitten van een citruspers, naar mijn mening, is dat er allerlei geweldige recepten voor te vinden zijn. Van gezond sinaasappelsap tot detox drankjes, je kunt het allemaal zelf maken als je een citruspers in huis hebt.

3 beste citruspersen van het moment

1. Princess 201004 – Citruspers

De handige Princess 201004 Citruspers zorgt ervoor dat je elke dag kan beginnen met een vers glas jus d’orange. De opvangcontainer heeft een inhoud van 1 liter zodat je genoeg sap kan persen voor 4 glazen of sap kan bewaren in de koelkast. Met links- en rechtsdraaiende perskegels voor een extra...
Check prijs

De Princess 201004 citruspers is een geweldige manier om uw dagelijkse dosis vers sinaasappelsap binnen te krijgen. Deze citruspers heeft een opvangreservoir van 1 liter, wat ruim genoeg is voor vier glazen lekker fruit sap, en heeft een extra hoge sapopbrengst zodat u meteen van uw drankje kunt genieten.

De motor gaat automatisch aan wanneer u er een halve citrusvrucht op duwt, en heeft ook een extra handige pulpfilter zodat u de hoeveelheid pulp in uw drankje kunt bepalen. Hij is gemakkelijk schoon te maken, maar kan niet in de vaatwasser – dus zorg ervoor dat hij netjes blijft!

Plus- en minpunten

 • Uitstekende prijs/kwaliteit
 • Handig om zelf je hoeveelheid pulp te kiezen
 • Ziet er mooi uit in de keuken
 • Maakt wel wat lawaai


2. Philips HR2744 citruspers

Kleur (s): Helder wit met oranje accentenMateriaal (met uitzondering van sap container): PPMateriaal sapkan: SANGeïntegreerd opbergvak voor snoer: JaAnti-slip voetjes: JaSelector Flesh: JaTank capaciteit: 0,6 lKabellengte: 1,2 mFrequentie: 50/60 HzVermogen: 25 WVoltage: 220-240 V
Check prijs

Als je op zoek bent naar een snelle en eenvoudige manier om heerlijk vruchtensap te maken, hoef je niet verder te zoeken dan de Philips HR2744 Citruspers! Met dit handige apparaat maak je eenvoudig versgeperst sap met of zonder pulp, en met de instelbare pulpselector kun je je drankje precies zo maken zoals je het lekker vindt.

Bovendien zijn alle onderdelen vaatwasmachinebestendig, zodat je ze gemakkelijk kunt schoonmaken. En als je nu weinig ruimte hebt in de keuken, is dat ook zeker geen probleem: de Philips HR2744 Citruspers heeft een compact ontwerp dat perfect is voor kleine keukens. Bovendien kan het snoer netjes worden opgeborgen als je de citruspers niet gebruikt. Dus waarom wachten? Geniet vandaag nog van vers vruchtensap met de Philips HR2744 Citruspers!

Plus- en minpunten

 • Met de pulpselector kies je precies de gewenste hoeveelheid pulp
 • Onderdelen zijn vaatwasbestendig
 • Compact toestel
 • Snoer is een beetje kort


3. Kitchenbrothers citruspers

Word jij graag ‘s ochtends wakker met een gezond en vers sapje? De citruspers van KitchenBrothers werkt simpel, snel en schoon en is hiermee de perfecte toevoeging aan jouw keuken. De citruspers heeft een druppelvrij systeem en alle verwijderbare delen zijn vaatwasserbestendig. Je hebt dus een...
Check prijs

KitchenBrothers heeft de perfecte citruspers voor jou! Deze citruspers wordt geleverd met twee verschillende perskegels, waardoor hij zeer geschikt is voor alle soorten citrusvruchten. De grote kegel is geweldig voor sinaasappels en grapefruits, terwijl de kleine kegel perfect is om limoenen en citroenen te persen. Je kunt zowel grote hoeveelheden sap persen als slechts een enkel glas fruitsap – aan jou de keuze! Bovendien is deze sapcentrifuge gemakkelijk schoon te maken. De onderdelen zijn volledig vaatwasmachinebestendig.

De Kitchenbrothers citruspers beschikt ook over een automatisch stopsysteem. De motor stopt automatisch wanneer je stopt met duwen. Bovendien heeft hij ook antislipvoetjes aan de onderkant om hem stabiel op het aanrecht te houden. Dus maak u klaar om te genieten van vers citrussap wanneer je maar wilt met de KitchenBrothers Citruspers!

Plus- en minpunten

 • Fruitsap is snel klaar
 • Heerlijk fruitsap zonder pulp
 • Is in geen tijd opnieuw proper
 • Toestel is wat groot