Beste prijs-kwaliteit
Blendtec

In dit artikel beschrijven we hoe de high-performance blenders van Blendtec presteren voor zowel eenvoudige fruitsmoothies als verfijnde groene smoothies. Naast de smoothie bereiding staan de Blendtec blenders ook bekend om hun hoge toepassingsmogelijkheden en bieden ze de gebruiker extra mogelijkheden voor het hakken, malen en zelfs voor het bereiden van ijs.

Daarnaast is Blendtec ook gekend van de superpopulaire YouTube video’s “Will it Blend?”. We willen graag de details bespreken van de drie beste toestellen van Blendtec die nu op de markt zijn.

1. Blendtec Blender: Classic 575

Beschikbaar bij deze verkopers

De constructie van de blender is klassiek en daarom bestaat het keukenapparaat uit twee hoofdonderdelen: de behuizing met motor en een uitneembare mengbeker. Dit heeft als voordeel dat je direct na het uitpakken van het nieuwe apparaat kunt beginnen met mengen. Sluit de Blendtec high performance blender gewoon aan op de stroomvoorziening, plaats de blenderkan erop, voeg ingrediënten toe en start het mengen met de automatische programma’s of de handmatige bediening.

Het bedieningspaneel van de Blendtec Classic 575 is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn in die zin dat het in de eerste plaats duidelijk en eenvoudig is. In de bovenste rij vind je de vier automatische programma’s “Smoothie, zestig seconden, negentig seconden en schoonmaken”. Daaronder, uiterst links, bevindt zich een stopknop, in het midden vijf manueel regelbare snelheidsniveaus en uiterst rechts een praktische pulsfunctie. Ook het display in het voorste gedeelte is nuttig. Het toont de duur van elk programma en telt het totale aantal toepassingen.

De handmatige snelheidsregeling heeft het voordeel dat de gebruiker specifiek kan instellen voor de betreffende gemengde groenten, fruit… en de gewenste consistentie maximaal kan beïnvloeden. Elk handmatig mengproces wordt echter na iets minder dan vijftig seconden automatisch gestopt. Natuurlijk kun je de mixer direct daarna weer starten als je bijvoorbeeld vezelige wilde kruiden wilt mengen of grote hoeveelheden harde groenten wilt verwerken en daardoor de looptijd wat wilt verlengen.

Productkenmerken

 • het toestel wordt geleverd met een tritan blender kruik genaamd “fourside”. De pasvorm op het motorblok is goed dankzij de vier uitstekende hoeken. Met een inhoud van een liter spreekt de beker vooral aan bij alleenstaanden, kleine gezinnen en algemene gebruikers die de voorkeur geven aan het bereiden van kleinere hoeveelheden gemengde producten
 • de twee hoogwaardige, lange en stompe roestvrijstalen messen vervullen hun taken met succes
 • vergeleken met veel blenders is het reinigen van een high performance blender een koud kunstje. Vooral bij deze Blendtec Smoothie Mixer, omdat er ten eerste weinig en ten tweede lange bladen worden gebruikt
 • de blender is goed beveiligd tegen overbelasting en oververhitting
 • Het toestel is voorzien van een 1560 Watt motor en haalt een maximaal toerental van 32.000 tpm

Pluspunten

 • goede mengresultaten
 • hoog vermogen
 • hoge gebruiksvriendelijkheid
 • automatische programma’s
 • eenvoudig bedieningspaneel

Eén ding is duidelijk: Blendtec blenders kunnen niet alleen de harten van restauranthouders, maar ook die van particulieren sneller doen kloppen. Van fruit tot groene smoothies, hummus, pesto, …, de Classic 575 laat een hoge mate van toepassingsmogelijkheden zien. In zijn geheel gezien is de 575 in een serie met de designmodellen 625 en 725 vrij eenvoudig en is het de instapmachine van de Amerikaanse fabrikant, zowel als het gaat om de functies als om de prijs.


2. Blendtec Blender: Designer 725

De Blendtec Designer 725 is een echt juweeltje. Hij is indrukwekkend elegant, sportief en optisch barstensvol energie en kracht. Het is niet voor niets dat deze Blendtec blender de “Ferrari onder de blenders” genoemd wordt. Met een hoogte van maar veertig cm is de Designer 725 een van de laagste blenders in het professionele assortiment en moet daarom gemakkelijk hun plaats vinden in elke keuken.

Het “Smart-Touch bedieningspaneel” is een innoverende functie, vooral voor mensen die geïnteresseerd zijn in technologie. De mengtijd wordt uiterst rechts op het display aan de gebruiker getoond. Bij automatische programma’s loopt dit af, bij handmatige instelling van de snelheid telt dit op. Het geselecteerde programma wordt ook weergegeven. Rechts van het display bevindt zich de aan/uit-schakelaar. Als hij niet wordt bediend, schakelt de blender na korte tijd automatisch over op de stand-by modus. Centraal staan de velden voor zes automatische programma’s, die met een eenvoudige aanraking kunnen worden geselecteerd. Helemaal rechts zit nog steeds de praktische pulsknop.

De mengbeker van tritan kunststof beker kan eenvoudig op het motorblok worden geplaatst en overtuigt hier met een stevige pasvorm. De behuizing is gemaakt van kunststof, de aandrijving van gehard metaal.

Productkenmerken

 • de blender is uitgerust met een krachtige motor en geniet in theorie van een bovengemiddeld vermogen van 1800 Watt bij maximaal 32.000 omwentelingen per minuut
 • hij kan het ook langzaam werken aan het begin van het mixen met een laag starttoerental van maar 2500 toeren per minuut
 • het messenblok bestaat uit vijf bladen
 • de mengbeker heeft een theoretische inhoud van 2,7 liter, maar het is aan te raden om de mengbeker te vullen met maximaal 2,0 liter
 • de krachtige motor van 1800 watt haalt een maximale omwenteling van 32.000 toeren per minuut

Voordelen

 • snel gebruik van de mixer na het uitpakken
 • looptijd, intensiteit en snelheid zijn voorgeprogrammeerd
 • eenvoudige en snelle bereiding van de meest uiteenlopende gerechten
 • tijdbesparend

De gebruiker heeft de luxe om te kunnen kiezen uit handige automatische programma’s en een handmatige, flexibele snelheidsregeling. Met het “Smart Touch” bedieningspaneel demonstreert Blendtec zijn technische vernieuwing in deze mixer.


3. Blentec Blender: Total

De Blentec Total heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding door het brede assortiment en de relatief lage prijs. De nieuwe Blendtec Total Blender wordt geleverd met de zes belangrijkste Blendtec automatische programma’s en is daarom perfect voor een grote verscheidenheid aan dranken en voedselbereidingen. Door de vele automatische programma’s werkt hij bijna altijd zonder verdere bediening en kan hij dus zelfstandig en rustig werken. De Total Blendtec Blender is voor alle particuliere klanten een perfecte keukenmixer. Ook de professionele barman kan er perfect gebruik van maken.

Het te mengen voedsel wordt niet in kleine stukjes gesneden, maar met stompe messen fijngestampt of gemalen. Dit zorgt voor een betere extractie van de aromastoffen en een frissere en intensere smaak dan bij mixers met scherpe snijmessen.

Natuurlijk kan de Blendtec Total ook flexibel worden gebruikt met verschillende handmatige snelheidsniveaus. De laagst mogelijke snelheid is 2500 tpm. Deze Blendtec blender is nu het best uitgeruste model in deze prijsklasse voor België en Nederland, nòg beter dan vergelijkbare modellen van Vitamix of Philips.

Productkenmerken

 • met zijn 1560 Watt vermogen haalt hij een topsnelheid van 28.000 tpm
 • zes professionele automatische programma’s waaronder de “Icecrush”, smoothie, soep, sap …
 • handmatige bediening met tien snelheidsniveaus en pulsknop
 • lage startsnelheid met maar 2500 tpm
 • alle mengbekers zijn gemaakt van tritan en vaatwasmachinebestendig

Voordelen

 • de kracht van deze Blendtec Blender zit vooral in de zes geavanceerde cyclussen, die zorgen voor een perfect mengresultaat
 • het is een goed en veelzijdig apparaat
 • het is een van de weinige blenders die voorzien is van geluidsisolatie
 • de blender heeft geen tamper nodig, omdat de te mengen producten letterlijk “in vorm” worden geschud door een pulsfunctie

Deze semi-professionele blender zal je verrassen door zijn kracht en mogelijkheden. De liefhebbers van zachte smoothies, lekkere fijne soepen en ijsbereidingen zullen graag een beetje meer uitgeven voor een van de paradepaardjes van Blendtec

Nog een weetje

Blendtec is een van de weinige fabrikanten wereldwijd die rechtsdraaiende motoren gebruiken in hun krachtige mixers. De rechtsdraaiende motor maakt deel uit van een geheel dat grote ingenieurs hebben ontwikkeld. Dit is ook een grote hint voor mensen die zich bezighouden met energiestromen, want op deze manier blijven volgens “ingewijden” de gemengde producten na het mengen vitaal.