Hoe maak je een smoothie met een staafmixer?

Een heerlijke smoothie geeft je de energie die je nodig hebt. Bovendien is het erg lekker. Maar wat doe je als je geen blender hebt? Kan je ook je staafmixer gebruiken voor het maken van een smoothie? En hoe doe je dat dan? Je komt het allemaal te weten in dit artikel!

Op zoek naar een uitstekende staafmixer voor het maken van smoothies? Ontdek er alles over in ons artikel over de beste staafmixers.

Het verschil tussen een blender en een staafmixer

Laten we eerst kijken naar de verschillen tussen een blender en staafmixer. Een blender is een kan met een deksel die onderaan voorzien is van een aantal scherpe messen. Door de motor beginnen de mesjes te draaien en worden je ingrediënten geblend. Het toestel is vooral perfect voor het maken van smoothies, milkshakes en eventueel soep en puree.

Een staafmixer is helemaal anders. Het is een soort staaf die een handvat heeft en ook onderaan voorzien is van mesjes. Het is wat kleiner dan een blender. Meestal wordt deze soort mixer gebruikt voor het maken van soepen en babyvoeding. Maar het is ook mogelijk om er sausjes mee te maken. De staafmixer plaats je in de kom bij je ingrediënten, terwijl je bij de blender de ingrediënten in de blendkom plaatst.

Smoothies maken met een staafmixer, kan dat?

Omdat een staafmixer voorzien is van mesjes, kan je het perfect gebruiken om smoothies mee te maken. In dat geval dien je dus je fruit en andere ingrediënten te snijden en in een stevige kom te plaatsen. Nadien plaats je de staafmixer erin en begin je met mixen. Het werkt niet even efficiënt als een blender, maar het lukt wel. Als je er echter helemaal zeker wilt zien van een goed verloop, is het een goed idee om onderstaande tips te volgen!

Tip 1: Snijd je fruit en groenten in kleinere stukjes

Smoothie maken met rijp fruit

Een staafmixer is vaak minder krachtig dan een blender. Daarom is het een goed idee om je groenten en fruit in kleine stukjes te snijden voordat je ze mixt met de staafmixer.

Tip 2: Kies rijp fruit

Ook kiezen voor rijp fruit vergemakkelijkt het mixen. In dat geval is het zelfs niet altijd nodig om het in hele kleine stukjes te snijden. Je kan natuurlijk ook kiezen voor fruitsoorten die van nature zachter zijn. Het mixen van hard fruit, zoals een appel gaat iets moeilijker.

Tip 3: Stoom eerst alle groenten

Groenten zijn doorgaans veel harder dan fruit. Ben je van plan om een groene smoothie te maken? Dan is het geen slecht idee om de groenten eerst te stomen, zodat ze zachter worden. Vervolgens kan je ze veel makkelijker met de staafmixer mixen.

Tip 4: Voeg wat extra vloeistof toe

Ook het toevoegen van extra vloeistof, zoals fruitsap uit een fles, melk, yoghurt of kokoswater is een manier om het jezelf eenvoudiger te maken tijdens het maken van smoothies met een staafmixer. Bovendien zorgen deze vloeistoffen ervoor dat de smaak van je smoothie beter wordt.

Tip 5: Let op met zaden en pitten

Pitjes zijn erg hard en dus ook moeilijk om met een staafmixer te mixen. Daarom kies je het best voor fruit dat geen pitten heeft of waarvan je het eenvoudig voordien kan verwijderen, zoals bij een watermeloen. Je kan ze er ook nadien uithalen met een zeef, maar dat is veel omslachtiger. Indien je pitten en zaadjes in je smoothie niet zo storend vindt, maakt het natuurlijk niet zoveel uit.

Goede staafmixers voor het maken van smoothies

#1 Beoordeeld
KitchenLove Staafmixer - 800W - 6 Snelheden + Turbo - Zwart/RVS

Deze KitchenLove staafmixer is de perfecte keukenhulp voor elke thuiskok. De 800W sterke motor pureert alles wat je maar wenst. Dankzij de zes instelbare snelheden pas je de staafmixer gemakkelijk aan ieder recept aan. Voor een zijdezacht resultaat gebruik je de hoogste snelheid. Wanneer je een...

Ocina Staafmixer Set met Hakmolen en Melkopschuimer – 5 in 1 - 800W – RVS – Zwart

Maak kennis met de Ocina® staafmixer set. Blenden, pureren, mengen, hakken en melk opschuimen zonder gedoe. De staafmixers van Ocina® zijn een van de beste in de markt. Jouw perfecte partner in de keuken! Belangrijke kenmerken ✓ 800 Watt motor✓ Krachtige turbo stand✓ Tot 8 instelbare snelheden✓...

KitchenBrothers Staafmixer Set - Hakmolen - Garde - Klopper - Mixer 4-in-1 - 800W - 600ML Maatbeker - RVS

Smoothies en babyvoedsel blenden, noten hakken, vlees malen, of eieren opkloppen? Met de krachtige 800W KitchenBrothers 4-in-1 Staafmixer kan het allemaal! De staafmixer komt met een 500ml hakmolen, garde, 600ml maatbeker en 2 scherpe messen zodat je elk gerecht kan maken. Kies een van de 6...

Brabantia BBEK1061 Staafmixer set - 1000 Watt - 8 Snelheden en Turbo - RVS

Mix, hak, meng en pureer je groenten, aardappels, fruit en meer met deze Brabantia BBEK1061 Staafmixer. De staafmixer heeft een vermogen van maar liefst 1000 Watt en 8 snelheden, waardoor je krachtig en effectief door als je mengsels heen mixt. Maak bovendien al je smoothies, soepen en puree...

Philips ProMix Viva HR2657/90 - 4-in-1 Staafmixer

De Philips ProMix Viva HR2657/90 is een 4-in-1 keukenhulp, aangezien deze is te gebruiken als Staafmixer, Blender, Klopper, Spiraalsnijder en Hakmolen. Daardoor helpt deze keukenmachine je eenvoudig met het maken van gezonde snacks en maaltijden. De staafmixer beschikt over 800W vermogen en heeft...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *