Beste prijs-kwaliteit
Vitamix

Als je maar een bepaald budget beschikbaar hebt of maar een maximaal bedrag wilt uitgeven voor een Vitamix high-performance mixer of professionele mixer, kan de vraag welke Vitamix-toestel voor je het beste is, snel worden beantwoord. De meest betaalbare Vitamix blender die wij voorstellen is de Explorian E310. Als je meer kunt uitgeven is een toestel als de Vitamix A3500i ideaal voor jou. Als je een topblender zoekt kan je zeker ook de toestellen van BlendTec bekijken; ook een echte marktleider.

De populaire Amerikaanse fabrikant Vitamix heeft al verschillende goede blenders op de markt gebracht. Wij bespreken voor jou de drie beste. Aan jou om te kijken welke blender aan jouw behoeften voldoet en de juiste keuze te maken. Een ding is zeker, wie een Vitamix toestel in huis haalt kan er achteraf met veel plezier over vertellen.

1. Vitamix Blender Ascent A3500i

Als je een echte keukenprins of -prinses bent, is de Vitamix Ascent A3500i ongetwijfeld een apparaat dat je aandacht zal trekken. Deze blender is een echt werkpaard en komt uit de vernieuwde Ascent-serie van Vitamix. Je zult onder de indruk zijn van zijn vermogen om met 2.2 PK motor een snelheid tot 434 km/u te bereiken. Wat betekent dit voor jou? Nou, zelfs de hardste ingrediënten zoals noten en ijsblokjes zijn geen uitdaging voor deze machine.

Maar wat deze blender echt uniek maakt, is het scala aan functies. Hij heeft vijf voorgeprogrammeerde instellingen, zodat je makkelijk smoothies, bevroren desserts, warme soepen, en zelfs dips en spreads kunt maken. Niet te vergeten de zelfreinigende functie, die je heel wat schoonmaaktijd bespaart. Het touchscreen is makkelijk schoon te vegen en heeft een programmeerbare, digitale timer. Dus je kunt je keukentijd efficiënt indelen.

Heb je ooit gehoord van ‘self-detect-technologie’? Het zit in deze blender. Deze technologie past de instellingen automatisch aan, afhankelijk van het formaat van de container die je gebruikt. Dus als je een kleiner potje gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken dat je smoothie overloopt of dat je soep niet goed gemengd wordt. De A3500i heeft ook een ‘interlock-technologie’, die ervoor zorgt dat de blender niet werkt als het deksel of de container niet goed zijn bevestigd. Dit geeft je een extra veiligheidsmarge en is vooral handig als je kinderen hebt die graag rondneuzen in de keuken.

De messen zijn van RVS en door lasers uitgesneden, wat zorgt voor een lange levensduur en uitstekende prestaties. Het deksel heeft een opening, zodat je tijdens het blenden nog wat ingrediënten kunt toevoegen zonder de machine te stoppen.

 • Krachtige 2.2 PK motor voor zware ingrediënten
 • Voorgeprogrammeerde instellingen en een digitale timer voor gemak
 • Veiligheidstechnologieën zoals interlock en self-detect
 • De blender is aan de prijzige kant


2. Vitamix Blender Ascent A2500i

Vergeleken met zijn grote broer, de A3500i, is de Vitamix Ascent A2500i iets minder rijk aan functies, maar nog steeds een krachtig apparaat. Ook dit model komt uit de Ascent Series, dus je krijgt nog steeds de kernwaarden van kracht, precisie en modern design. Hij heeft een 2-liter inhoud, wat betekent dat je genoeg ruimte hebt voor al je culinaire avonturen. Het vermogen van 1400 W is ook indrukwekkend en meer dan voldoende voor de meeste huishoudelijke behoeften.

De A2500i heeft tien snelheidsinstellingen die traploos instelbaar zijn, dus je hebt de vrijheid om te kiezen hoe fijn of grof je je ingrediënten wilt hebben. Als je een recept volgt dat je vraagt om een heel specifieke textuur, helpt deze flexibiliteit enorm. Net als de A3500i is ook dit model vaatwasserbestendig, wat een groot gemak is. Maar in tegenstelling tot de A3500i, worden er geen meeneembekers meegeleverd. Dat zou misschien handig zijn voor mensen die vaak onderweg zijn.

 • Sterke 1400 W motor voor dagelijks gebruik
 • Tien verschillende snelheidsinstellingen voor veelzijdigheid
 • Vaatwasserbestendig, makkelijk schoon te maken
 • Geen meeneembekers meegeleverd


3. Vitamix Blender Explorian E310

De Vitamix E310 Explorian is de eenvoudigste van de drie, maar dat betekent niet dat hij niet krachtig is. Met een 1200 W motor kan hij gemakkelijk concurreren met veel andere blenders op de markt. Wat echt opvalt aan dit model is dat hij ‘no-nonsense’ is. Je krijgt tien snelheidsinstellingen en dat is het zo’n beetje. Er zijn geen voorgeprogrammeerde instellingen, maar dat kan eigenlijk heel bevrijdend zijn als je gewoon een apparaat wilt dat doet wat het moet doen, zonder al te veel poespas.

Net als bij de andere modellen is de E310 ook vaatwasserbestendig. Echter, dit model heeft geen automatische uitschakelfunctie, wat betekent dat je het zelf in de gaten moet houden. Het is ook gemaakt van hoogwaardige materialen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de duurzaamheid.

 • Simpele bediening, ideaal voor beginners
 • Krachtige 1200 W motor voor de meeste klusjes
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Geen automatische uitschakelfunctie