Check prijs
Beste prijs-kwaliteit
Vitamix
Check prijs

Als je maar een bepaald budget beschikbaar hebt of maar een maximaal bedrag wilt uitgeven voor een Vitamix high-performance mixer of professionele mixer, kan de vraag welke Vitamix-toestel voor je het beste is, snel worden beantwoord. De meest betaalbare Vitamix blender die wij voorstellen is de Explorian E310. Als je meer kunt uitgeven is een toestel als de Vitamix A3500i ideaal voor jou. Als je een topblender zoekt kan je zeker ook de toestellen van BlendTec bekijken; ook een echte marktleider.

De populaire Amerikaanse fabrikant Vitamix heeft al verschillende goede blenders op de markt gebracht. Wij bespreken voor jou de drie beste. Aan jou om te kijken welke blender aan jouw behoeften voldoet en de juiste keuze te maken. Een ding is zeker, wie een Vitamix toestel in huis haalt kan er achteraf met veel plezier over vertellen.

1. Vitamix Blender Ascent A3500i

Aan de ene kant is de Vitamix mixer A3500i heerlijk eenvoudig en ongecompliceerd, aan de andere kant is hij veilig en vooral stil. Je kunt ervoor kiezen om de mixer intuïtief te bedienen via een draaiwiel met de hand of met de vijf automatische programma’s (aanraakbediening). De kers op de taart is het centrale display die de duur van de mix toont (continu of “count-down”) het gebruik van een programmeerbare timer met een instelling op de seconde mogelijk maakt tot maximaal 06:30 minuten.

Beide functies zijn absoluut nieuw voor de Vitamix-modellen en verhogen de gebruiksvriendelijkheid en het comfort voor de gebruiker aanzienlijk.

Naast de A2500i, die ook deel uitmaakt van de nieuwe Ascent serie, is de A3500i de enige Vitamix mixer met een self-detect systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de professionele mengkan pas in gebruik kan worden genomen als een geschikte mengkan inclusief deksel op de juiste manier is aangebracht. De blender kruik alleen is dus niet genoeg. Het centrale display informeert de gebruiker over de actuele status met verschillende symbolen.

Productinformatie

 • het bedieningspaneel is duidelijk en vooral eenvoudig te bedienen
 • de blender is uitgerust met een echte aan/uit-schakelaar uiterst rechts, zodat we niet onnodig gebruik maken van elektriciteit
 • je kunt de snelheid vooraf instellen met een draaiwiel en pas daarna
 • het mengproces kan ook handmatig gestopt worden
 • een van de hoogtepunten is de nieuwe display
 • de duur van de mix wordt continu weergegeven bij gebruik van de handmatige snelheidsregeling
 • er is een “countdown” modus waarbij vijf automatische programma’s kunnen ingesteld
 • de blender beschikt over een 1400 wat motor met een maximaal toerental van 22.000 tpm
 • de mengbeker is gemaakt van tritan kunststof en heeft een volume van twee liter. Ze is vaatwasbestendig.
 • de afmetingen: 20 × 43 × 28 cm (breedte × hoogte × diepte)

Deze professionele Vitamix blender is uitgerust met vijf automatische programma’s. Als de gebruiker de handmatige draaiknop op een van deze vijf symbolen draait, wordt een automatisch programma gestart Daardoor biedt dit toestel heel wat voordelen.

Pluspunten

 • smoothies hebben een mengtijd 0:50 minuten
 • soepen zijn fijn gemixt na vijf minuten
 • eenvoudige en snelle bereiding van diverse recepten
 • tijdsbesparing door de onafhankelijke werking van de mixer
 • gebruikers profiteren van de ervaring van de fabrikanten en kunnen goede mengresultaten bereiken zonder enige voorafgaande ervaring

Het is voor elke geïnteresseerde moeilijk zal zijn om aan deze blender te weerstaan De Vitamix Ascent A3500i is een compleet en uiterst leuk toestel om te gebruiken. Het is gemakkelijk, aangenaam en comfortabel. De mogelijkheden van automatische en handmatige bediening in combinatie met moderne aanraakbediening en een handig centraal draaiend wiel maken veel mogelijk.

Deze laatste is met zijn vele snelheden en laag starttoerental vooral geschikt voor zware consistenties. Zijn enorme kracht en het succesvolle samenspel van motor, koppeling, mengbeker-ontwerp en blad zorgen voor de beste resultaten op veel toepassingsgebieden. Vooral groene smoothies. Zelfs met vezelrijke ingrediënten, worden het verhoopte romige en gezonde resultaten behaald.


2. Vitamix Blender Ascent A2500i

Ook deze blender heeft een eenvoudig ontwerp. Het geheel wordt positief ondersteund door een centraal display, die de duur van het mixen weergeeft. Deze Vitamix professionele mixer is ook uitgerust met een mengbekersensor die alleen in gebruik kan worden genomen als een origineel Vitamix mengvat uit de Ascent serie met een bijbehorende chip is gemonteerd. Dit is een geweldige eigenschap die eigenlijk dient als kinderbeveiliging.

De mixer herkent niet alleen of er een echte mengbeker is aangebracht, maar zelfs welke van de drie mogelijke bekers is aangebracht. Op deze manier worden de maximale snelheid en de mengtijd speciaal aangepast aan het gebruikte vat en kan bijvoorbeeld een te hoge druk in de kleinere vaten worden vermeden.

Deze functie is niet alleen technisch innovatief, maar biedt de gebruiker ook een grote toegevoegde waarde. Dus als er nu een vat uit de Vitamix Ascent serie wordt gedetecteerd, licht het centrale display op (“0:00”), wat ons laat zien dat we kunnen beginnen met mixen. Het nadeel van deze nieuwe eigenschap is echter dat er nu geen mengbakken van de vroegere Vitamix S-, C- en G-serie of bakken van andere leveranciers meer kunnen worden gebruikt.

Aan de linkerkant van het moderne bedieningspaneel zien we een pulsschakelaar, uiterst rechts een start/stopschakelaar. In het midden bevindt zich een manueel bedienbaar draaiwiel dat tien verschillende snelheidsniveaus biedt door naar rechts te draaien, door naar links te draaien kunnen de drie automatische programma’s smoothie, ijs en soepen worden geactiveerd.

Het is belangrijk om te weten dat het draaien van het wiel de mixer niet start. Eerst kiest de gebruiker een snelheidsniveau of een programma, daarna moet hij de juiste starthendel lang genoeg naar beneden drukken om de blender te laten werken. Met precies deze schakelaar kan een mengproces ook vroegtijdig en handmatig worden beëindigd.

De Vitamix Ascent A2500i is een uiterst spannend keukenapparaat, omdat hij als perfecte allrounder veel andere machines vervangt, relatief laag in de hoogte is en daarom eigenlijk in elke keukenunit moet passen. Met een eenvoudige, intuïtieve en tegelijkertijd comfortabele bediening via handmatige snelheidsregeling en automatische programma’s worden uitstekende resultaten behaalt. De prijs-prestatieverhouding is zeer goed.


3. Vitamix Blender Explorian E310

De Vitamix E310 lijkt op het eerste gezicht sympathiek, als je het zo wilt zeggen over een apparaat. En dat is niet alleen vanwege de lage prijs. Hij is compact en voorzien van een elegant en overzichtelijk bedieningselement. De “E” in E310 staat voor exploratief en is de basis van een eigen Vitamix blender toestellenreeks. Met de E310 kun je voedsel in middelgrote porties bereiden. De kleinere mengkan met zijn 1,4 liter biedt zeker niet genoeg ruimte voor de bereiding van smoothies voor een gezin van vier.

Maar als alleenstaande of als koppel is deze grootte meestal voldoende. Daarnaast kun je desgewenst ook een twee litercontainer kopen, die past ook op de Vitamix Explorian E310.

Tegelijkertijd is de compactheid van de container een groot voordeel: door het kleinere grondoppervlak kun je kleinere hoeveelheden vanaf 250 milliliter bereiden. Je wilt ook niet altijd twee liter smoothie of soep maken, soms is minder meer. De smoothies hebben een goede gladde consistentie. Alle ingrediënten zijn zo goed mogelijk gehakt, zelfs de plantaardige vezels. Met de E310 kun je dus ook in kleinere hoeveelheden een snelle, lekkere en gezonde maaltijd produceren.

Productinformatie

 • het toerental is traploos instelbaar met het draaiwiel
 • zelfs als beginner herken je in principe direct hoe je de blender moet bedienen
 • alleen de pulsfunctie heeft misschien wat uitleg nodig voor beginners
 • het bedieningselement dat aan de voorzijde van de behuizing is gemonteerd, maakt een hoogwaardige en edele indruk
 • ruimtebesparend ontwerp en enigszins gevoelig oppervlak
 • over het geheel genomen is het ontwerp van de Vitamix E310 gebaseerd op de andere modellen van de fabrikant

Pluspunten

 • roestvrijstalen messen met vier vleugels malen bijna alle ingrediënten tot de gewenste consistentie
 • 2PK motor met zijn 1200 watt en 23.000 omwentelingen per minuut
 • tien variabele snelheidsniveaus met een knop in het midden
 • eenvoudige bediening met hoogwaardig bedieningselement

De Vitamix Explorer E310 is vooral geschikt voor beginners die in eerste instantie niet zoveel geld willen uitgeven aan een high-performance blender. Het is ook ideaal voor een- of tweepersoonsgezinnen. Als familie kun je bovendien een grotere kruik kopen. De eenvoudige bediening via drie bedieningselementen is voldoende om een uitstekend mengresultaat te bereiken.