Een slowjuicer is een handige apparaat waarmee je allerlei sapjes kan maken. Als je graag een slowjuicer wilt kopen, kan je kiezen uit heel wat verschillende soorten. Maar geen nood als je het moeilijk vindt om te kiezen, in dit artikel ontdek je de 3 beste slowjuicers van onze test!

Een slowjuicer of een sapcentrifuge: wat moet ik kopen?

Een slowjuicer en sapcentrifuge zijn beide toestellen waarmee je sapjes maakt. Toch zijn er enkele verschillen. Een sapcentrifuge werkt bijvoorbeeld veel sneller. Aan gemiddeld 15.000 toeren per minuut wordt het sap gecentrifugeerd. Dit zorgt voor een heerlijk en helder resultaat. Sap gemaakt met een sapcentrifuge wordt wel snel bruin, omdat er oxidatie ontstaat. Je kan het dus niet lang bewaren.

Een slowjuicer doet het rustiger aan. Het werkt gemiddeld aan 40 tot 80 toeren per minuut. Om die reden blijven vitamines en mineralen bewaard en is het tot 48 uur houdbaar in de koelkast. Of je nu het best een sapcentrifuge of slowjuicer koopt, hangt dus af van wat je verkiest. Wil je graag een goedkoop toestel, waarbij je weinig snijwerk hebt? Dan is een sapcentrifuge de beste optie. Als je echter zoveel mogelijk vitaminen en mineralen wilt bewaren en ook het sapje 48 in de koelkast wilt kunnen houden, is een slowjuicer beter. Dit laatste toestel is bovendien geschikt voor het persen van noten en tarwegras, wat bij een sapcentrifuge niet het geval is.

Aandachtspunten bij de aankoop van een slowjuicer

Heb je toch liever een slowjuicer in plaats van een sapcentrifuge? Dan moet je nog een keuze maken tussen de verschillende soorten. Indien je rekening houdt met onderstaande aandachtspunten, is kiezen gelukkig helemaal niet moeilijk!

Horizontale of verticale slowjuicer

Als je de beste juicer wilt vinden, is het belangrijk dat je eerst nadenkt over waarvoor je het vooral wilt gebruiken. Wil je fruitsapjes maken of eerder groentesapjes? Voor het maken van fruitsapjes kies namelijk het best voor een verticale juicer en voor groentesapjes is een horizontale juicer iets beter. Als je beide sapjes evenveel gaat bereiden, is een horizontale slowjuicer de beste optie.

Inhoud

De inhoud van de slowjuicer is ook van belang. In sommige juicers kan je maar een halve liter sap gereedmaken, terwijl dit bij andere heel wat meer is. Hoe groot de inhoud precies moet zijn, hangt vooral af van hoeveel je per keer drinkt en uit hoeveel mensen je gezin bestaat.

Budget

Kies een toestel binnen je budget, maar houd er wel rekening mee dat de grootste kosten je fruit en groenten zijn. Overweeg dus zeker om te investeren in een duurder model, omdat je zo meestal meer opbrengst hebt en je dus minder groenten en fruit moet gebruiken per keer. Met verloop van tijd bespaar je dan veel geld!

Beste slowjuicers vergeleken: onze 3 favorieten

Als je nog niet goed weet welke slowjuicer je moet kopen, is het een goed idee om onze top 3 beste slowjuicer te bekijken. Wij onderzochten verschillende toestellen en gingen vooral op zoek naar deze die handig zijn in gebruik en een goede kwaliteit hebben. Hieronder vind je dus 3 slowjuicers die het ontdekken waard zijn!

1. KitchenBrothers Slowjuicer – Fruit Smoothies – Groente Sap

Wil je dagelijks heerlijk groente- of fruitsap persen en de maximale voedingswaarde behouden? En wil je zo droog mogelijke pulp? Ga dan voor de slowjuicer van KitchenBrothers! Met een 700ml sapbeker en 1400ml pulpreservoir maak je sap voor alleen jezelf of het hele gezin. Met slechts 70dB geluid...
Check prijs

Met de KitchenBrothers Slowjuicer heb je tussen de 70 tot 90 procent aan sapopbrengst. Zo haal je het maximale uit je groenten en fruit! Het toestel werkt stil, dus je hoeft ook niet te vrezen dat je je partner of kids wakker maakt wanneer je het ’s ochtends gebruikt.

Doordat het voor- én achteruit kan draaien dankzij de handige reverse functie, neem je achtergebleven voedsel mee in je sapje en blijven er nooit voedselresten achter. Je hebt daardoor dus meer sap en minder schoonmaakwerk!

Ben je klaar met het toestel? Dan haal je de losse onderdelen makkelijk uit elkaar met slechts één druk op een knop. De pulpcontainer en het sapreservoir zijn bovendien vaatwasmachinebestendig.

Plus- en minpunten

 • Werkt stil
 • Reverse functie voor meer sapopbrengst
 • Kwalitatief
 • Heeft geen koordopslagruimte


2. Sieham Slowjuicer – Verse Fruit Smoothies en Groente sapjes

Wil je dagelijks heerlijke groente- of fruitsap drinken waar de maximale voedingswaarde behouden is? En wil je zo droog mogelijke pulp? Ga dan voor de slowjuicer van Sieham! Met een 500ml sapbeker en een 500ml pulpreservoir maak je sap voor jezelf of het hele gezin. Met slechts 60dB geluid kun je...
Check prijs

Deze Sieham Slowjuicer is een verticale slowjuicer wat betekent dat het vooral perfect is voor het maken van allerlei vruchtensapjes. Maar je kan hem natuurlijk ook gebruiken voor het maken van groentesapjes. Je krijgt hoe dan ook geen spijt van je aankoop!

Het toestel zorgt namelijk voor een uitstekende sapopbrengst en is prettig in gebruik, omdat het stil werkt. Daarnaast heeft het toestel een sapbeker van een halve liter en een pulpreservoir met dezelfde inhoud.

Je kan ook altijd veilig aan de slag, dankzij de antislipbodem. Dit zorgt er namelijk voor dat de slowjuicer niet verplaatst bij gebruik. Daarnaast is het voorzien van een oververhittingsbeveiliging, waardoor je er nog veiliger mee kan werken.

Plus- en minpunten

 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Werkt stil
 • Veilig om mee te werken
 • Kleine inhoud


3. Philips Viva HR1889/70 – Slowjuicer

Philips HR1889/70 sapcentrifuge met maalfunctie Drink uw dagelijkse glas gezond sap. De Philips-sapcentrifuge is onmisbaar in elke keuken. Deze slowjuicer heeft een XL vultrechter zodat u fruit, groente en bladgroente zonder te snijden kunt toevoegen. De sapcentrifuge is in slechts 90 seconden te...
Check prijs

De Philips Viva HR1889/70 slowjuicer is een grote hulp bij het maken van heerlijke en gezonde sapjes. Je kan het eenvoudig gebruiken en dankzij de extra brede mond van de vultrechter, kunnen er grotere stukjes fruit en groenten in!

De slowjuicer is ook nog eens milieuvriendelijk, want het is voor 90 procent vervaardigd uit gerecycled materiaal en verbruikt erg weinig energie in standby. Zelfs de handleiding is volledig gemaakt uit gerecycled papier.

Wil je heerlijke drankjes maken, maar heb je eventjes geen inspiratie? Geen probleem, want je krijgt via de app toegang tot heel wat lekkere receptjes. Een leuke extra!

Plus- en minpunten

 • Vultrechter met brede mond
 • Milieuvriendelijk toestel
 • Vaatwasmachinebestendige onderdelen
 • Recepten op de app
 • Apparaat schakelt niet automatisch uit