Wil je graag een blender kopen? Dan is Brabantia een goed merk om te overwegen. Het merk maakt namelijk voordelige blenders van goede kwaliteit. Als je twijfelt over welke Brabantia blender je moet kopen, helpt het om hieronder de belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop te ontdekken.

En je krijgt in dit artikel ook nog eens onze 2 favoriete blenders van Brabantia, zodat je al zeker het perfecte model voor in je keuken vindt!

Aandachtspunten bij de aankoop van een Brabantia blender

Als je er helemaal zeker van wilt zijn dat je de juiste blender koopt, dien je rekening te houden met onderstaande aandachtspunten.

Vermogen

Wil je met de blender ook harde ingrediënten, zoals nootjes blenden? Kies dan voor een toestel met een hoog vermogen. Zo ben je er zeker van dat al je ingrediënten goed geblend worden, hoe hard ze ook zijn. Let wel op, want voor het crushen van ijsblokjes, kies je het best voor een toestel die over een ijscrusher functie beschikt.

Inhoud van de blenderkan

Als je het belangrijk vindt dat elk lid van je gezin tegelijkertijd van een heerlijke smoothie, soep of een andere bereiding kan genieten, let je het best ook op de inhoud van de blenderkan. Er zijn kannen die een inhoud hebben van slechts een halve liter, maar je hebt er ook van anderhalve liter of meer. Om je een idee te geven van de beste inhoud voor je gezin: 1,5 liter staat gelijk aan 5 tot 6 glazen.

Materiaal

Beste brabantia blendersWil je zeker weten dat je te maken hebt met een toestel van goede kwaliteit? Kijk dan naar het materiaal waaruit het gemaakt is. Let niet alleen op het materiaal van de behuizing, maar ook op dat van de blenderbeker. Een behuizing uit roestvaststaal, metaal of aluminium is bijvoorbeeld veel duurzamer dan kunststof. Een blenderbeker uit glas gaat ook langer mee dan eentje uit kunststof, omdat het niet krasgevoelig is.

Veiligheid

Het allerbelangrijkste aandachtspunt is de veiligheid. Kies enkel voor een blender die je veilig kan gebruiken. Een veilige blender herken je aan antislipvoetjes of een antislipbodem en eventueel een oververhittingsbeveiliging.

Gebruiksgemak

Doorgaans zijn blenders altijd makkelijk om te gebruiken. Sommige toestellen hebben echter meer standen, waardoor je nog eenvoudiger je sapjes en andere mengsels op de juiste manier bereidt. Daarnaast maakt een vulopening in het deksel het je makkelijker om tussendoor nog ingrediënten toe te voegen.

Ontdek de 2 Beste Brabantia blenders van het moment

Ben je aan twijfelen tussen verschillende Brabantia blenders en raak je er niet aan uit? Bekijk dan onze zorgvuldig uitgezochte top 2 Brabantia blender. We hielden daarbij rekening met de meest belangrijke factoren, waaronder klanttevredenheid en kwaliteit. Het resultaat is een top 2 die het ontdekken waard is!

1. Brabantia BBEK1051 Blender – 1,5 Liter – Smoothie maker en IJscrusher

De Brabantia BBEK1051 Blender is een blender waarmee je eenvoudig heerlijke drankjes en sauzen voor het hele gezin bereidt. De blenderbeker heeft namelijk een inhoud van maar liefst anderhalve liter. Daarmee maak je 5 tot 6 glazen. Ook voor grote gezinnen is het dus de beste blender!

De uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding is een ander groot voordeel. Het toestel kan je krijgen voor een scherpe prijs, maar is toch vervaardigd uit kwalitatieve materialen. Zo is de behuizing gemaakt uit roestvaststaal en de blenderkan uit glas. Aan deze keukenhulp beleef je dus jaren plezier!

De blender heeft daarnaast 5 verschillende snelheden en een pulsefunctie die je het makkelijk maken verschillende soorten mengsels perfect te bereiden. Dit doe je ook steeds veilig, dankzij de antislipvoetjes op de bodem van het toestel én het veiligheidssysteem.

Door het vermogen van 500 Watt en de 4 vlijmscherpe mesjes, kan je er zowel zachte als harde ingrediënten probleemloos mee vermalen. Zelfs ijsblokjes zijn geen uitdaging, dankzij de ijscrusher functie. Het is dus een goede allround blender!

Plus- en minpunten

  • Voordelig
  • 5 standen
  • Kwalitatief
  • Weegt zwaar


2. Brabantia D10-2MB – Blender – 1,5 liter – Pulse, Smoothies en Ice

De Brabantia D10-2MB blender staat dankzij zijn fraai design mooi in elke keuken. Je kan zelfs de kleur kiezen, zodat het goed past bij de rest van je inrichting. Maar het toestel is natuurlijk niet enkel leuk om naar te kijken.

Het heeft ook een vermogen van 1000 Watt waardoor het erg krachtig is. Het hakt, snijdt en maalt je ingrediënten dus zonder enig probleem. Het is daarnaast erg gebruiksvriendelijk, want het heeft knopjes voor de verschillende standen én een grote draaiknop voor het regelen van de snelheid.

De blenderkan is gemaakt uit stevig glas en heeft een inhoud van maar liefst 1,5 liter. Daarmee is het groot genoeg voor het hele gezin. Doordat de kan uit glas gemaakt is, gaat het bovendien erg lang mee. De onderdelen kan je perfect in de vaatwasmachine plaatsen na gebruik.

Een ander grote troef is de veiligheid van het toestel. Het is namelijk hittebestendig en is voorzien van een antislipbodem. Zo blijft het altijd mooi op zijn plekje staan. Dat is wel zo handig!

Plus- en minpunten

  • Gebruiksvriendelijk
  • Krachtig
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  • Kunststof behuizing