Iedereen houdt van smoothies. Ze worden het best gemaakt met een blender. Het edele retro-merk Kitchenaid speelt natuurlijk zijn rol in dit segment. De KitchenAid blenders horen tot de beste op de markt. De combinatie van deze kwaliteit, ontwerp en kracht is bijna nergens te vinden. Maar het zijn niet alleen smoothies die met dit apparaat gemaakt kunnen worden, want het assortiment is enorm en met een KitchenAid blender hoef je geen compromissen te sluiten.

De brute kracht van een KitchenAid blender maakt alles klein. In dit artikel bespreken we de drie beste blenders die ze nu op de markt hebben. Aan jou om er een te kiezen die aan je behoeften voldoet.

1. De KitchenAid Blender: Artisan

De KitchenAid K400 blender is ontworpen voor de perfecte smaak en een gladde consistente textuur. Dankzij de motor met een piekvermogen van 1,5 pk, het uniek asymmetrisch mes en geribbelde mengbeker worden ook harde ingrediënten zoals noten verwerkt tot gladde resultaten.De blender is eenvoudig...
Check prijs

Als de KitchenAid blender is ingeschakeld, is er geen vervelende ruk aan het begin, zoals bij veel andere blender-modellen het geval is. Dankzij de geïntegreerde Soft Start-functie start de blender met een lage snelheid en loopt die langzaam op tot de gewenste snelheid. Op deze manier worden alle ingrediënten bijna magnetisch aangetrokken door de messen. De “Intelli-Speed” motorbesturing zorgt voor een constante snelheid, die ook verandert als er meer ingrediënten worden toegevoegd.

De KitchenAid blender heeft zes snelheidsinstellingen en de omwentelingen per minuut liggen tussen 4000 en 11500 tpm. Het verwerken van ijsblokjes tot gemalen ijs en het pletten van bevroren fruit, zijn geen probleem voor de blender en levert in een mum van tijd duidelijke resultaten op. Ook de bereiding van smoothies met klassieke fruitvariëteiten, maar ook bijvoorbeeld salade, is voor deze blender een gemak.

Voor smoothies met noten, zaden of vezelige vruchten of groenten moet je de ingrediënten beetje bij beetje toevoegen en het is het beste om de “moeilijke ingrediënten” eerst te hakken met een beetje water.

Al met al beheerst deze blender alle taken die bij huishoudelijk gebruik komen kijken zonder problemen.

Productkenmerken

 • de blender is robuust en stabiel
 • hij weegt zes kg en voorzien van antislipvoetjes aan de onderkant
 • de mengkan met een inhoud van 1,5 liter is gemaakt van krasvast, reukloos en gemakkelijk te reinigen glas
 • het vierbladig roestvrijstalen mes is bijzonder scherp
 • de koppeling van de blender is gemaakt van stevig staal
 • om het geluidsniveau laag te houden is dit deel van de motor speciaal gecoat
 • de motor met een vermogen van 1800 Watt haalt een topsnelheid van 24.000 tpm

Pluspunten

 • de blender ziet er elegant en trendy uit en combineert retro met modern ontwerp
 • hij heeft een deksel met vulopening om ingrediënten bij te vullen zonder te spatten tijdens het gebruik
 • je kunt met deze KitchenAid blender ook uitstekende soepen en sauzen bereiden
 • smoothies, desserts, sorbets, dips, dressings, cocktails, sappen, notenboter en nog veel meer kunnen uit de blender worden getoverd
 • met de precisie-instelknop kunnen elf snelheidsniveaus in een keer worden geselecteerd, die verder kunnen worden uitgebreid met een impulsfunctie
 • er is een extra reinigingsprogramma beschikbaar

Het KitchenAid Artisan is een combinatie van elegant en modern ontwerp. De hoge functionaliteit maakt van deze blender een huishoudapparaat en decoratiestuk in een. Dankzij de eenvoudige bediening en snelle reiniging kun je in een handomdraai smoothies bereiden. Ook soepen en sauzen geen probleem.

 

2. De KitchenAid Blender: Diamond

Deze KitchenAid Diamond Blender heeft een grote ééndelige BPA-vrije mengbeker van 1,75 L met diamantvormig ontwerp, slipvrije handgreep en roestvrijstalen messen. De krachtige motor met Inteli-speed-sturing garandeert optimale snelheid bij elke instelling. De deksel van de blender sluit goed af...
Check prijs

Met de KitchenAid Diamond, met zijn vier snelheden en twee programma’s, kun je een groot aantal acties uitvoeren. Je kunt het voedsel snel en moeiteloos snijden, hakken, vloeibaar maken en ook mengen of pureren.

De blender is ook uitgerust met de Intelli-Speed-functie waarmee je de snelheid van de bladen geleidelijk kunt verhogen om de juiste snelheid te vinden in overeenstemming met de inhoud. De verminderde snelheid bij het starten duwt de ingrediënten in de richting van de messen, en neemt toe tot het ideale resultaat is bereikt. Dit maakt een perfecte menging van de bereiding mogelijk, ongeacht de ingrediënten, zonder dat deze in de bladen vast komen te zitten.

De mengkwaliteit is perfect. Je kunt er soep, pestosaus, gehakt, zoete aardappelpuree, smoothie en zelfs chocopasta met noten mee klaarmaken. Dit laatste vereist een intensieve en lange menging om te slagen. Maar de chocolade en de hazelnoten gaan zonder probleem over van vaste naar romige toestand.

Productkenmerken

 • de blender heeft een sober en elegant ontwerp
 • de bediening van het apparaat is eenvoudig en efficiënt
 • de beker heeft vier geïntegreerde messen en een inhoud van 1,75 liter
 • het deksel heeft een invulopening aan de bovenkant
 • de motor met een vermogen van 615 Watt zorgt voor goede resultaten
 • verkrijgbaar in zes kleuren die typisch zijn voor Kitchenaid: rood, zwart, crème…

Pluspunten

 • de grote, diamantvormige mengbeker van 1,75 liter is gemaakt van gegradueerd plastic, sterk maar licht van gewicht
 • de mengbeker is voorzien van een anti-sliphandvat
 • de blender wordt gesloten met een flexibel deksel dat kan vastgezet en vergrendeld worden
 • er kunnen ingrediënten toegevoegd worden tijdens de bereiding
 • het bedieningspaneel is gemaakt van een enkel blok gegoten kunststof en aangenaam om aan te raken
 • met het “Hot Food” programma neemt de snelheid van de rotatie toe naarmate het Intelli-Speed systeem toeneemt, om spatten en overlopen te voorkomen
 • het “Crushed Ice” programma geeft korte pulsen geeft bij maximale snelheid.
 • onder het apparaat zijn antislipvoetjes om de stabiliteit te bevorderen

Het is een hoogwaardig apparaat, trouw aan de reputatie van het merk. Robuust, efficiënt en krachtig, het maakt indruk door de kwaliteit van de menging. De veelzijdigheid van de KitchenAid blender, evenals de nauwkeurige aandacht voor details, maken het een gemakkelijk te gebruiken metgezel die je tijd zal besparen.

 

3. De Kitchenaid Blender: 5KSB1565EOB

Met onze K400 blender zijn al je creaties perfect op smaak. Hij mengt zelfs de lastigste ingrediënten tot een glad resultaat, of je nu een voedzame zelfgemaakte soep, babyvoeding, limoensap, notenpasta, dipsaus, puree, saus of smoothie maakt! Hoe werkt het? De blender bestaat uit drie delen die...
Check prijs

Deze KitchenAid presteert net zo goed, zo niet beter, dan sommige grotere modellen. Dit komt, omdat de bodem van van de kruik vrij smal is en de messen daardoor meer contact hebben met het voedsel dat aan de zijkanten kan vastzitten. Stukken kaas worden door de messen bijvoorbeeld herhaaldelijk naar de bovenkant van de kruik gegooid en vallen telkens terug op de messen.

Het deksel van de KitchenAid voelt even goed aan en heeft, zoals de standaard, zowel een bovenste deksel als een binnendeksel dat je tijdens het mengen kunt verwijderen om ingrediënten toe te voegen. Als het binnendeksel wordt verwijderd, is de ruimte die het laat groot genoeg om gemakkelijk ingrediënten toe te voegen, maar niet zo groot dat de inhoud van de blender gemakkelijk zal spatten.

Je zult geen lcd-venster of -scherm vinden en ook geen timer, maar de KitchenAid biedt een elegante interface die alle opties heeft die je nodig hebt in een blender, zoals roer-, hak-, mix-, pureeknoppen. De crush-knop is standaard voor de soort, maar met de puls-optie kun je de juiste snelheid en kracht kiezen, variërend van een tot vijf.

Milkshakes en smoothies met diepvriesproducten worden met gemak verwerkt door deze blender

Productkenmerken

 • de blender heeft vijf versnellingen, waardoor je een scala aan verschillende mengsels moeiteloos kunt bereiden
 • er is een pulsmodus en een crush-ijsfunctie die hoogwaardige resultaten levert
 • hij heeft een trage snelheid, detecteert de ingrediënten en past de snelheid aan
 • de roestvrijstalen messen kunnen zeker door de zwaarste groenten heen

Pluspunten

 • weerstand tegen beschadigingen
 • er zijn geen chemicaliën gebruikt tijdens de productie
 • het roestvrijstalen ontwerp
 • de gegoten metalen basis
 • de staalversterking rond de koppeling naar de motor

Door zijn vrij robuuste mogelijkheden is de KitchenAid een uitstekende optie als je op zoek bent naar een multitasking blender die meer kan dan alleen diepvriesproducten mixen.

Voor degenen die graag hun leven aanpassen of van kleur houden, hoeft je niet verder te kijken dan deze KitchenAid 5KSB1565EOB die verkrijgbaar is in vijftien kleuren, variërend van het traditionele wit, zwart en inox, tot het minder traditionele appelgroen, watermeloen-roze en oranje …. Deze optie van Kitchenaid is een functie die deze blender zeker een esthetisch randje geeft; en op die manier ook wel weet te onderscheiden van andere topmerken zoals Vitamix en Blendtec.