KitchenAid Artisan 5KSB4026EER blender, een knap staaltje keukentechniek

Al enige tijd was ik op zoek naar een degelijke blender met een mooi en praktisch design. En dat heb ik met de KitchenAid Artisan 5KSB4026EER blender gevonden!

Wat betreft degelijkheid is deze blender de absolute top. Met een vermogen van maar liefst 1200 watt haal je met dit toestel voldoende kracht in huis om bevroren en harde ingrediënten te kunnen blenden en bewerken. De sterke motor laat je toe om o.m. amandelen, ijsblokjes, gemberwortels en sterkere groenten en fruit te kunnen verwerken. De ijs-crush functie is erg handig om in no-time ijsblokjes te vermalen voor jouw smoothie of sapje. Het verwerken van warme ingrediënten of bijvoorbeeld het maken van soep is ook geen probleem voor deze blender. De kan is namelijk uitgevoerd in stevig hittebestendig glas waardoor je veilig en snel jouw favoriete blend kunt maken. De blender gaat jarenlang mee doordat het voetstuk en de bedieningsknop zijn uitgevoerd in gegoten metaal. Hierdoor is de blender wat zwaarder waardoor hij niet alleen stevig is maar ook stabiel kan staan. Zo ben je er zeker van dat je er alle gerechten mee aan kunt, wat voor mij toch heel belangrijk is. Koken moet je kunnen doen met uiterst degelijk materiaal waarop je steeds kunt rekenen.

De blender is uitgerust met verschillende programma’s zodat je alle ingrediënten er feilloos in kunt verwerken, zowel warm, koud als bevroren. Om ijs fijn te malen of heerlijke smoothies of ijsdrankjes te blenden, heb je de keuze uit 3 verschillende auotmatische programma’s. Om een lekker evenwichtige soep of notenpasta te maken kun je ofwel kiezen uit één van de 5 verschillende snelheidsstanden of de pulse-stand. Je kunt makkelijk en eenvoudig ontdekken welke stand het meest geschikt is dankzij de handleiding.

Wil je graag een blend maken maar weet je niet hoeveel je moet afwegen? Een handige tool vind je in het deksel. Hierin zit een dop waarmee je ingrediënten kunt afmeten tot 60 milliliter. Voor mij persoonlijk wel handig omdat ik zo niet langer hoef te zoeken naar een aparte maatbeker. Ook over het reinigen van de blender is nagedacht. Je dient de kan van de blender te vullen met water en een beetje afwasmiddel, de rest laat je over aan het automatisch reinigingsprogramma. Mocht de blenderkan nog niet helemaal schoon zijn, kun je de kan eenvoudig in de vaatwasser schoonmaken.

De blender is verkrijgbaar in een standaard pakket, ideaal om van start te gaan. Maar kan ook uitgebreid worden met tal van accessoires. Wat leuk is om te kunnen experimenteren als een echte chef.

Wat betreft de degelijkheid en de kwaliteit van de KitchenAid Artisan 5KSB4026EER blender is er voor mij geen beter alternatief. Bovendien past mijn blender perfect in mijn interieur. Het is design is strak, maar toch elegant en daardoor past de blender in haast alle keukens. Tevens is het ook een eye-catcher als je eens gasten op bezoek krijgt. Iedereen zal onder de indruk zijn, van zowel de looks als de resultaten van dit knap staaltje technologie. Ik ben alvast fan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *