Beste keukenmachine voor zwaar deeg

Vind je het fijn om zelf je pizza-, pasta- en brooddeeg te bereiden? Dan kan jij vast een goede keukenmachine gebruiken. Het is dan wel belangrijk dat je kiest voor een machine die daarvoor geschikt is. In dit artikel ontdek je waar je rekening mee moet houden bij de aankoop en welke de beste keukenmachines voor zwaar deeg zijn. Zo wordt het eenvoudig om het juiste toestel te vinden!

Beste keukenmachines voor zwaar deeg: top-5

Kenwood

De Kenwood keuken machine Chef KVC3100S is het perfect instapmodel voor wie écht van bakken houdt. De drie bijgeleverde hulpstukken van de Kenwood keukenmachine Chef KVC3100S maken elke taak voor de bakker mogelijk. Maak samen of alleen een beslag voor heerlijke koekjes of cake met de K-Klopper,...

Na een continu proces van verfijning, verbetering en innovatie is de moderne Artisan mixer/keukenrobot ontstaan: gemaakt om te presteren en gebouwd om lang mee te gaan. Dankzij het unieke professionele ontwerp is het haast een verlengstuk van je handen en een uitbreiding van je verbeelding en je...

KitchenAid

Na een continu proces van verfijning, verbetering en innovatie is de moderne Artisan mixer/keukenrobot ontstaan: gemaakt om te presteren en gebouwd om lang mee te gaan. Dankzij het unieke professionele ontwerp is het haast een verlengstuk van je handen en een uitbreiding van je verbeelding en je...

KitchenAid

De KitchenAid Artisan 5KSM125EER Keukenmachine is elegant, duurzaam en eenvoudig in het gebruik. Het originele planetaire kneedsysteem, waarbij de menghaak in de ene richting om zijn as draait terwijl hij in de andere richting klopt en beweegt, duwt de ingrediënten voortdurend naar het midden van...

KitchenAid

De KitchenAid Artisan 5KSM125EOB Keukenmachine is elegant, duurzaam en eenvoudig in het gebruik. Het originele planetaire kneedsysteem, waarbij de menghaak in de ene richting om zijn as draait terwijl hij in de andere richting klopt en beweegt, duwt de ingrediënten voortdurend naar het midden van...

Wat is er belangrijk bij het uitkiezen van een keukenmachine voor zwaar deeg?

Niet elke keukenmachine is geschikt voor zwaar deeg. Daarom is het belangrijk dat je rekening houdt met enkele aandachtspunten. Let er vooral op dat het apparaat de zwaarte van het deeg aankan. Het vermogen moet dus hoog genoeg zijn. Kies voor een keukenmachine met een vermogen van minimum 1000 tot 1200 watt. Is het toestel direct aangedreven? Dan is een vermogen van minimum 300 watt goed.

Daarnaast is het belangrijk dat de mengkom groot genoeg is voor wat je wilt bereiden. Ben je bijvoorbeeld van plan om brood te maken? Dan heb je toch minstens een inhoud van 500 gram nodig. Hetzelfde geldt voor andere bereidingen waarvoor je veel deeg in een keer nodig hebt.

Let er ook op dat de machine voldoende functies heeft. En vooral dat alle functies aanwezig zijn die je wilt gebruiken. Zo hoef je geen apparaten bij te kopen voor bepaalde taken. Als laatste is het interessant om op het materiaal van de mengkom te letten. Dat is belangrijk bij een keukenmachine voor het kneden van zwaar deeg, omdat het vetvrij moet zijn. Een roestvaststalen mengkom is in dit geval aangeraden.

Dit zijn de beste keukenmachines voor zwaar deeg van 2024

Vind je het niet eenvoudig om de beste keukenmachine voor zwaar deeg te vinden? Geen probleem, want hieronder vind je enkele keukenmachines waarmee je eenvoudig pizza- en brooddeeg bereidt. Ze zijn uitgekozen door onze specialisten, waardoor je zeker bent van een goede aankoop!

Kenwood MultiOne KHH326WH – Foodprocessor

Geniet van elke maaltijd met de MultiOne KHH326WH keukenmachine van Kenwood. De keukenmachine heeft naast de eigenschappen van een krachtige keukenmixer ook de eigenschappen van een foodprocessor waardoor je in een handomdraai de lekkerste desserts, broden of taarten maakt of het bereiden van...
Check prijs

De Kenwood MultiOne KHH326WH keukenmachine heeft een vermogen van 1000 watt waardoor het geschikt is voor het kneden van brooddeeg en ander zware degen. Het is ook een erg multifunctionele machine, want het heeft een garde, een blender, een vleesmolen en snij- en raspschijven. Je maakt er dus alles mee klaar wat je maar wil! Smoothies, hamburgers, brood, pizza, noem maar op.

Het toestel heeft een planetaire werking. Dat betekent dat de kop en het hulpstuk in tegenovergestelde richting draaien waardoor de hele mengkom bestreken wordt. De mengkom heeft daarnaast een inhoud van 4,3 liter en is gemaakt uit roestvaststaal.

Ook de andere accessoires zijn gemaakt uit de meest kwalitatieve materialen. Je kan er dus zeker van zijn dat dit keukenhulpje lang aan je zijde blijft staan. Veilig is het eveneens, want het is voorzien van een oververhittingsbeveiliging en een antislipbodem.

Plus- en minpunten

 • Deze keukenmachine heeft heel veel mogelijkheden
 • Je bedient het eenvoudig met een druk op de knop
 • Voorzien van een grote mengkom uit RVS
 • De motor is krachtig genoeg voor zwaar deeg, maar het is niet de meest krachtige motor


KitchenAid Artisan 5KSM175PSEMS – Keukenrobot

De KitchenAid Artisan 5KSM175PSEMS is een van de beste keukenmachines voor zwaar deeg. Het is direct aangedreven en heeft een vermogen van 300 watt. Het is een model dat in elke keuken past, want het is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

De inhoud van de mengkom is 4,8 liter. Dat is groot genoeg voor gemiddeld anderhalve kilo aan bloem. Door de grote inhoud maak je zonder probleem voldoende brood- of pizzadeeg klaar in een keer.

Bij deze keukenmachine zijn geen accessoires inbegrepen, maar die kan je wel bijkopen om zo een meer multifunctioneel keukenhulpje te creëren.

Plus- en minpunten

 • Verkrijgbaar in ontzettend veel kleurtjes
 • Voorzien van een RVS mengkom met een grote inhoud
 • Uitstekende kwaliteit
 • Niet alle onderdelen zijn vaatwasserbestendig


Kenwood Chef XL KVL4110S – Keukenmachine

De Kenwood Chef XL KVL4110S is een van de krachtigste keukenmachines die er is, waardoor het een goede keuze is voor het bereiden van zwaardere degen. Het heeft namelijk een vermogen van 1200 watt.

Bij dit toestel krijg je bovendien niet alleen een kneedhaak en kloppers, maar ook een blender. Smoothies en andere sapjes maak je dus zonder problemen. De machine heeft daarnaast drie verschillende snelheden die voedsel bereiden vergemakkelijken.

Het is ook erg duurzaam, want het is gemaakt uit kwalitatieve materialen. Zo bestaat de behuizing uit stevig metaal en is de mengkom gemaakt uit roestvaststaal.

Plus- en minpunten

 • Erg krachtig vermogen van 1200 watt
 • Heeft een hele grote mengkom van 6,7 liter
 • Ontzettend duurzaam, want de behuizing is van metaal en de mengkom van roestvaststaal
 • Mengkom kan niet tot de rand gevuld worden


Kun je een keukenmachine voor zwaar deeg ook voor andere toepassingen gebruiken?

Absoluut, een krachtige keukenmachine is veelzijdig. Je kunt er niet alleen zwaar deeg mee maken, maar ook lichtere beslagen, slagroom, en sauzen. Bovendien hebben veel van deze machines verwisselbare accessoires zoals een blender, vleesmolen, of groentesnijder. Daarmee wordt je keukenmachine echt een alleskunner. Het is wel belangrijk om de gebruiksaanwijzing goed te lezen voor specifieke toepassingen, zodat je de levensduur van de machine niet verkort.

Hoe maak je een keukenmachine na gebruik met zwaar deeg schoon?

Reinigen is een belangrijk aspect, vooral als je met zwaar deeg hebt gewerkt. Resten kunnen hard worden en zich ophopen. De meeste keukenmachines hebben onderdelen die je makkelijk uit elkaar kunt halen en in de vaatwasser kunt doen. Als dat niet het geval is, maak dan een warm sopje en gebruik een zachte borstel om alle onderdelen met de hand schoon te maken. Let goed op de randen en moeilijk bereikbare plekjes. Een hygiënische machine is cruciaal voor de voedselveiligheid.

Welke merken zijn het meest betrouwbaar voor het maken van zwaar deeg?

Keukenmachines van bekende merken zoals KitchenAid, Kenwood, en Bosch staan erom bekend dat ze betrouwbaar en krachtig genoeg zijn voor het maken van zwaar deeg. Deze merken investeren veel in technologie en duurzaamheid, wat ze ideaal maakt voor deze taak. Natuurlijk zijn er ook andere, minder bekende merken die kwalitatief goede keukenmachines produceren. Het is slim om gebruikersreviews en expertbeoordelingen te raadplegen voordat je een keuze maakt.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een keukenmachine voor zwaar deeg?

Kijk verder dan alleen het motorvermogen. Let ook op de kwaliteit van de materialen. Een roestvrijstalen mengkom en kneedhaken zijn duurzamer dan plastic onderdelen. Check ook of de machine meerdere snelheidsopties heeft. Voor zwaar deeg is een lagere snelheid vaak beter om mee te beginnen, waarna je naar een hogere snelheid kunt overschakelen voor een fijner resultaat. Garantie is ook een belangrijk aspect. Een lange garantieperiode is vaak een goede indicator voor de kwaliteit van de machine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *