3 beste blenders met een glazen kan: waar moet je op letten?

Een blender met een glazen kan is duurzamer dan een blender met een kan uit kunststof. Het is ook sterker, eenvoudiger om te reinigen en ziet er beter uit. Er zijn dus heel wat redenen om te kiezen voor een glazen kan. Maar wat zijn dan de beste opties? Je komt het te weten in dit artikel! En je ontdekt waar je op moet letten bij je aankoop, zodat je zeker de juiste keuze maakt.

Belangrijke aandachtspunten bij het uitkiezen van een blender met glazen kan

Er zijn veel blenders met een glazen mengbeker, daarom is het ook niet zo eenvoudig om er een model uit te kiezen. Toch is er een makkelijke manier om het beste toestel met een glazen kan te vinden: door rekening te houden met enkele aandachtspunten. En die ontdek je hieronder!

Formaat van de kan

Als je het liefst een glazen kan hebt, zijn er nog steeds verschillende formaten waaruit je kan kiezen. Wil je graag sausjes, smoothies of andere mengsels bereiden voor meerdere personen? Dan kies je het best voor een glazen kan die groot genoeg is. Zo heb je geen dubbel werk en spaar je tijd uit!

Kracht van het apparaat

Het vermogen van het toestel is ook een belangrijk aandachtspunt, want hoe hoger het vermogen, hoe makkelijker het is om harde stukken fijn te hakken. Dit is dus vooral iets om op te letten als je van plan bent om vaak ijs, noten of andere harde ingrediënten te vermalen.

Opening in het deksel

Een blender kan voorzien zijn van een deksel met een opening in. Dat is steeds vaker het geval, maar nog niet altijd. De vulopening is handig, omdat je zo het deksel niet van de beker hoeft te halen om er extra ingrediënten bij te plaatsen. Het komt bijvoorbeeld goed van pas wanneer niet alles even lang in de blender gehakt en gemengd moet worden. Het zorgt bovendien voor meer veiligheid.

Bediening

Hoewel een blender niet moeilijk is om te bedienen, zijn sommige modellen gebruiksvriendelijker dan andere. Zo zijn er toestellen met een glazen kan die voorzien zijn van een schenktuit waardoor je het mengsel makkelijker kan uitschenken. De meeste blenders werken aan de hand van een draaiknop, maar in sommige gevallen kan je ze ook activeren met drukknoppen. Kies voor wat jij het makkelijkst en prettigst vindt.

3 Beste blenders met een glazen kan: onze favorieten

Als je nog steeds niet goed weet welke blender met glazen mengbeker je moet kiezen, is het een goed idee om onze top 3 hieronder te bekijken. Die hebben wij voor jou zorgvuldig geselecteerd op basis van gebruiksvriendelijkheid, prijs-kwaliteitsverhouding en nog enkele andere belangrijke factoren!

1. Tefal PerfectMix BL8111 – High Speed Blender

De Tefal PerfectMix BL8111 is geschikt voor gezinnen, omdat de blenderbeker een inhoud heeft van maar liefst 1,8 liter. Zo kan je genoeg gereedmaken voor iedereen in één keer, waardoor je veel tijd uitspaart. Mix groenten, noten, fruit, kortom alles wat je maar wilt, want dankzij de krachtige motor van 1200 Watt, is geen uitdaging te groot. En moest het toch nog niet krachtig genoeg zijn, kan je gebruikmaken van de pulseknop.

Wil je er warme bereidingen in maken? Ook geen probleem, want het glas van de blender is niet alleen erg stevig, maar ook hittebestendig. Een andere grote troef is de gebruiksvriendelijkheid. Het toestel heeft namelijk een aantal voorgeprogrammeerde standen en is voorzien van een handige schenktuit.

Plus- en minpunten

 • 3 handige voorgeprogrammeerde bereidingsprogramma’s
 • Beschikt over een sterke motor voor het vermalen van bevroren ingrediënten
 • Automatische reinigingsfunctie
 • Zwaar toestel


2. KitchenAid K400 – Artisan 1,4 l Blender

De KitchenAid K400 Artisan blender is niet alleen een kwalitatief, maar ook een erg trendy toestel. Het is een ware eyecatcher voor je keuken. Doordat het ook nog eens in verschillende kleurtjes verkrijgbaar is, past het zeker bij de rest van je interieur. En dat is niet onbelangrijk als je het toestel op je aanrecht laat staan!

Daarnaast is het erg handig, want er zijn 5 verschillende standen die je makkelijk selecteert aan de hand van een draaiknop. Het heeft ook een pulsefunctie waardoor harde ingrediënten mixen nog sneller en makkelijker gaat.

De beker is gemaakt uit stevig glas en heeft een inhoud van 1,4 liter. Het is dus groot genoeg om mengsels te bereiden voor 2 tot 3 personen. De kan heeft daarnaast een speciale vorm om te zorgen voor optimale resultaten. Na gebruik kan je de beker zonder probleem in de vaatwasmachine plaatsen. Zo spaar je tijd uit bij het schoonmaken!

Plus- en minpunten

 • Beschikt over een handige ijscrusher
 • Glazen kan is hittebestendig
 • Superstijlvol design dat niet misstaat in de keuken
 • Niet de stilste blender


3. Philips ProBlend 5000 serie HR3573/90

Deze blender heeft de top 3 gehaald dankzij de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het toestel heeft namelijk een scherpe prijs, maar is toch voorzien van een metalen behuizing, roestvaststalen messen en een glazen kan. Er werden dus enkel de beste materialen gebruikt. Daarom weet je ook zeker dat je er lang van kan genieten!

Een ander heel groot voordeel is de grote inhoud van de mengbeker. Je kan er maar liefst 2 liter aan mengsel in klaarmaken. Dat is meer dan bij de meeste blenders. Dat betekent dus ook dat je in één keer voldoende bereidt voor het hele gezin.

De Philips blender heeft daarnaast een handige vulopening, een maatverdeling en komt met een drinkbeker die je overal met je mee kan nemen. Zowel de meng- als drinkbeker kan je na gebruik in je vaatwasmachine plaatsen en je hoeft er niet meer naar om te kijken!

Plus- en minpunten

 • Blenderkan is hittebestendig
 • Compact formaat
 • Redelijk stille blender
 • Kort snoer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *