Thuis zelf een smoothie maken: welk apparaat kies je?

Een smoothie is niet alleen erg lekker, het zit ook nog eens vol met vitamines en mineralen. Een lekkere smoothie is een stuk gezonder dan een sapje uit pak. Hier worden namelijk nog vaak extra suiker, smaakmakers en E-nummers aan toegevoegd. De beste manier om gezond te kunnen genieten van een smoothie, is door deze zelf te maken. Gelukkig is dat erg makkelijk en is de kans groot dat je al een geschikt apparaat voor de bereiding van een smoothie in huis hebt. Hier lees je namelijk alles over de beste manieren hoe je zelf thuis een smoothie kunt maken.

Start met ingrediënten

Het start natuurlijk niet met de apparaten, maar met de ingrediënten voor de smoothie. Hoe je het beste een smoothie kunt bereiden, ligt natuurlijk voor een groot gedeelte aan de ingrediënten van de smoothie. Maak je een smoothie enkel op basis van sappen? Dan kan een slowjuicer of een sapcentrifuge voldoende zijn. Je kunt dan gebruik maken van citrusvruchten voor een heerlijke sap. Ook kun je groentes verwerken via een slowjuicer.

Wil je echter een dikkere structuur van jouw smoothie? Voeg dan niet alleen veel groente en fruit toe, maar maak het extra romig door wat yoghurt of melk toe te voegen aan het mengsel. Drink je een smoothie als maaltijdvervanger? Dan is het belangrijk om ook wat extra lepels havermout toe te voegen aan de smoothie. Zo geniet je ook van voldoende vezels en heb je lang een verzadigd gevoel.

Smoothie maken met een blender

De meest verkozen manier om zelf een smoothie te bereiden, is met de blender. Dit is simpelweg de meest eenvoudige manier om een smoothie te maken. Je kunt al jouw ingrediënten naar wens in de blender doen. Heb je grove stukken groente en fruit in de blender gedaan? Dan is het slim om de blender op hoge stand te laten draaien. Het fijne aan het maken van een smoothie in de blender, is dat je nog veel ruimte hebt om aanpassingen aan de smoothie aan te brengen.

Is de smoothie te vast? Voeg dan wat extra water of melk toe aan de smoothie, is de smoothie juist de waterig? Dan kun je wat extra banaan of groente toevoegen aan jouw smoothie. Een ander groot voordeel van een blender is dat deze eenvoudig schoon te maken is na gebruik.


Smoothie maken met een staafmixer

Heb je geen blender in huis, maar wel zin in een smoothie? Maak dan handig gebruik van jouw staafmixer. Dit apparaat werkt namelijk op haast dezelfde wijze als een blender, enkel is dit een manueel apparaat. Wanneer je een grote kom of hoge glazen vaas in huis hebt, kan dit goed dienen als mengkom voor de staafmixer. Voeg hier jouw ingrediënten aan doe en mix deze met de staafmixer.

Waar je wel goed op moet letten is dat een staafmixer kan spetteren bij teveel vocht in het mengsel. Een staafmixer is een handig apparaat, snel schoon te maken, maar net iets minder functioneel als een blender. Het is dus een goede optie, wanneer je even snel een smoothie wilt maken en geen blender in huis hebt. Drink je vaak smoothies? Dan is de investering in een ander apparaat voor smoothies wellicht een betere optie dan een staafmixer.


Smoothie maken met een sapcentrifuge

Kun je ook een smoothie maken met een sapcentrifuge? Ja en nee. Je kunt hier zeker een mix van meerdere sappen maken, alleen zijn niet alleen fruit en groente geschikt voor de sapcentrifuge. Je hebt dus simpelweg minder keuze qua ingrediënten voor de smoothie. Houd jij van een smoothie van sinaasappel, appel en yoghurt? Dan kun je dit zeker maken met een sapcentrifuge.

Je kunt het sap van de sinaasappel en appel dankzij de sapcentrifuge verkrijgen en vervolgens de yoghurt toevoegen aan het mengels door te roeren. Houd je van smoothies met banaan, boerenkool, selderij en andere fruit- en groentesoorten? Dan is een sapcentrifuge helaas niet toereikend genoeg.


Smoothie maken met een slowjuicer

Een slowjuicer is ook een geweldig apparaat om smoothies en sappen mee te maken. Je kunt hier namelijk eenvoudig groentesoorten en fruitsoorten die lastig zijn in een blender of sapcentrifuge juicen. Wil je bijvoorbeeld wortelsap? Dit kun je met een blender maken, maar je hebt dan nog altijd kans op losse stukjes in de sap. Met een slowjuicer wordt enkel het sap uit de wortel geperst. Je hebt dan altijd een heerlijke zachte sap. Het grote voordeel van een slowjuicer is dat je echt alle soorten groente en fruit kunt gebruiken.

Wanneer je vaak sappen drinkt, is een slowjuicer ook echt een onmisbaar apparaat voor in huis. Je kunt eenvoudig van de sappen een smoothie maken door na de bereiding er yoghurt aan toe te voegen om het sap dikker te maken. Een slowjuicer is een investering voor iedereen. Je kunt in een handomdraai gezonde sappen maken van alle soorten groenten en fruit.


Wil jij vaker gezonde smoothies drinken? Dan is het slim om na te denken over de apparatuur die je hiervoor nodig hebt. Je kunt natuurlijk altijd met een staafmixer en sapcentrifuge aan de slag gaan, maar wanneer je met regelmaat smoothies maakt kan een blender of slowjuicer voor meer gemak zorgen. Het is een aankoop waar je jarenlang plezier van hebt en bijdraagt aan een gezondere levensstijl. Kies daarom bewust voor een apparaat dat niet alleen goed werkt, maar ook eenvoudig in het gebruik is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *