Beste Blender voor Noten: waar moet je op letten?

Voordat je een blender aanschaft, is het vooral heel belangrijk dat je weet wat je in de toekomst wil maken met het apparaat. Zeker als je meer wil doen dan alleen maar wat shakes of smoothies brouwen. Voor andere recepten en doeleinden heb je in vele gevallen speciale functietools nodig of een ander vermogen. Hou daarom het beoogde doel eerst goed voor ogen. Om harde ingrediënten zoals noten te verpulveren heb je bijvoorbeeld de beste blender voor noten nodig.

Heel veel professionals gebruiken de zogeheten power blender in hun cocktail- of mocktailbar. Het bevordert de ultieme smaakervaring van de consument. De meerderheid van de power blenders heeft een minimum vermogen van 1200 Watt. Een blender voor noten beschikt vaak over speciale programma’s voor het crushen van ijs of smoothies. Sommige blenders zijn zelfs zo krachtig dat ze in staat zijn om in één handomdraai een smartphone te verpulveren…

Hoe kies je de beste blender voor noten?

Het klinkt misschien bizar, maar de grootte van de blenderkan is iets waar je zeker rekening mee moet houden als je van plan bent een blender te kopen. Een kleiner formaat van blender voor sappen voor het hele gezin is niet bepaald handig, maar uiteraard is een grote blender voor één persoon eveneens ook niet zo gebruiksvriendelijk. Je zal de gulden middenweg moeten zoeken, afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Als je een te groot exemplaar koopt, krijgen de ingrediënten veel meer ruimte en blijven ze vaak aan de zijkanten plakken. Op die manier hebben de messen in de blender niet de mogelijkheid om de aanwezige bestanddelen fijn te malen.

Anderzijds is het volstoppen van het blender-apparaat evenmin een verstandige keuze, want zo kunnen de verschillende ingrediënten zich niet goed verplaatsen waardoor de gewenste resultaten niet kunnen worden bereikt. Vaak zorgt dit ook voor problemen met de motor van de blender zelf wanneer die niet voldoende vermogen zou hebben.

Lees zeker verder om de beste blender voor noten te ontdekken. Wij lichten er enkele zeer goede uit.

1. NutriBullet Original

Met de NutriBullet blender voor noten maak je op een stijlvolle manier shakes en overheerlijke smoothies. Maar ook harde noten kunnen op een heel eenvoudige manier worden gekraakt. De standaard meegeleverde bekers hebben een vrij compact formaat. Als je een blender voor noten gebruikt, is de bekervorm van ondergeschikt belang. Het fijnhakken van ijsblokjes of noten gebeurt als een fluitje van een cent.

Een receptenboekje helpt je bovendien om de mogelijkheden van de blender verder te ontdekken. Maar de blender is vooral gemaakt om smoothies te maken met verschillende fruitsoorten en groenten. Het gebruik is eenvoudig en is vooral bestemd om koude bereidingen te maken.

Plus- en minpunten

  • De blender is uiterst geschikt om bevroren fruit te mixen en voor harde ingrediënten zoals noten
  • Met de deksel kan je de blendbeker hermetisch afsluiten
  • Wordt vooral gebruikt voor koude bereidingen

Technische specificaties

Merk  Magic Bullet (model Nutri Bullet zwart 8-delig)
Blenderkan type  drinkbeker
Blenderkan materiaal  kunststof
Vermogen  600 Watt
Blender uiterst geschikt voor  smoothies, dipsaus, crushed ice

2. Philips Avance HR3655/00

Bij de Avance HR3655/00 van Philips worden 2 blendbekers standaard meegeleverd. Die kunnen hoofdzakelijk worden gebruikt als drinkbeker wanneer je onderweg bent. Als je toch van plan bent om thuis te blijven? Dan heb je nog de mogelijkheid om de grote kan van 2 liter te gebruiken. De robuuste motor met een vrij groot vermogen van 1400 Watt maakt binnen een korte tijdsspanne een egale mix van je favoriete ingrediënten.

Met de speciale smoothiestand verpulver je het fruit of groente tot pulp. Met een draaiknop schakel je zelf de snelheidsstand in zoals je dat zelf wil bepalen. Zo krijg je meteen ook een volledige controle over het mixproces.

Plus- en minpunten

  • De motor is enorm sterk met een vermogen van 1400 Watt. Het vermalen van harde ingrediënten zoals noten of bevroren fruit vormt geen enkel probleem
  • De 2 blendbekers gebruik je multifunctioneel: om te mixen, drinken en om de drank mee te nemen
  • Extra power komt tot stand via de pulsestand, zodat je de ingrediënten goed door elkaar kunt mixen
  • De blenderkan, die uit glas bestaat, is vrij zwaar en ook breekbaar

Technische specificaties

Merk  Philips
Blenderkan type  schenkkan, drinkbeker
Blenderkan materiaal  glas
Vermogen  1400 Watt
Blender uiterst geschikt voor  noten, smoothies, dipsaus, crushed ice, babyvoeding, gemalen koffie, puree

3. Domo DO700BL

Met 1000 Watt onder de motorkap is deze DO700BL van Domo een heel stevige blender. Een verrukkelijke smoothie is binnen de kortste keren bereid. Met een druk op de knop kan je zelf bepalen hoe smeuïg je de smoothie of shake maakt. Wanneer je hardere stukken groenten of fruit wil vermalen, kan je best de knop even loslaten om te pulseren. Zo biedt je de ingrediënten de nodige tijd om terug naar het mes te zakken.

Vervolgens druk je opnieuw op de knop en laat je de blender opnieuw op volle toeren draaien. Dan ben je zeker dat je een gladde egale smoothie uitserveert.

Plus- en minpunten

  • De blender beschikt over een stevige motor met een vermogen van 1000 Watt. Het is geschikt voor diepgevroren fruit of harde ingrediënten zoals noten
  • De 3-tal blendbekers kan je op verschillende manieren gebruiken: om mee te nemen, te mixen of als drinkglas
  • De blender is uitsluitend te gebruiken voor koude bereidingen

Technische specificaties

Merk  Domo
Blenderkan type  drinkbeker
Blenderkan materiaal  kunststof
Vermogen  1000 Watt
Blender uiterst geschikt voor  smoothies, dipsaus, noten, babyvoeding, puree

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *