Review: Magimix Power Blender

Magimix heeft een naam hoog te houden als het gaat om kwalitatief keukenapparatuur. Er zijn enkele merken die zeer populair zijn vanwege de betrouwbaarheid, kwaliteit en uitstraling en hieronder ook de Power Blender van Magimix. Een blender wordt in de regel aangekocht als je lekkere drankjes, soepen of ijs wilt maken. Dit bespaart je veel tijd en je hoeft hiervoor geen andere dure keukenapparatuur aan te schaffen. Wanneer je een blender wilt aanschaffen, dan heb je keuze uit veel verschillende merken. Wil je een krachtige blender en die bovendien ook mooi zal staan op je aanrechtblad? Dan blijven er enkele gerenommeerde merken over, zoals Magimix.

De Magimix Power Blender

Magimix heeft met de Power Blender een krachtige blender op de markt gezet, met een vermogen van 1.300 watt. Het vermogen van een blender is uitermate belangrijk. Hoe hoger het vermogen, des te beter kun je hardere ingrediënten vermalen. Bovendien stelt deze blender je met zijn vermogen in staat om ook ijs te crushen. De blender ziet er zwaar uit, maar het materiaal van de behuizing is kunststof. Dit kan tegenvallen als je zware kwaliteit verwacht. Een metalen behuizing zal veel zwaarder zijn. Wel is de behuizing in diverse kleuren te verkrijgen, zoals zwart, rood, ivoor en zilver. Je zult dus altijd een Power Blender kunnen vinden die goed bij je keukeninterieur past. Mede ook door het retro uiterlijk van de Power Blender, is het helemaal niet nodig om de blender na gebruik weer weg te zetten. De Power Blender heeft een strakke vierkant vorm, met afgeronde hoeken. Deze belijning komt ook voor in de glazen blenderkan van 1,8 liter. Het roestvrijstalen mes wordt met een afdichtingsring aan de onderzijde van de kan gemonteerd en kan bij het schoonmaken gemakkelijk verwijderd worden.

Bediening en functies van de Power Blender

De bediening van de Power Blender is zeer eenvoudig. Er zijn drie druktoetsen en een draaiknop op de blender aanwezig. De toetsen staan voor stop, om de werking van het apparaat te stoppen, een toets auto, waarmee de blender in werking wordt gesteld en een pulse knop. De pulse kun je indrukken als je heel kort veel vermogen nodig hebt. Pulsen doet de knop op 22.000 toeren per minuut. Met de draaiknop kun je gebruiken voor een handmatige bediening, van langzaam tot snel. (1 t/m 4). Daarnaast kun je met de draaiknop een programma kiezen. De volgende programma´s zijn aanwezig: Ice, Smoothie, Soups en Desserts. Ook is er een programma clean aanwezig, voor het automatisch laten reinigen van de blender. Een lampje op de blender geeft aan wanneer de blender onder spanning staat. Je kunt dus eenvoudig kiezen voor handmatig gebruik of voor een automatisch programma.

Gebruiksgemak van de Magimix Power Blender

Omdat de Power Blender een vermogen van 1.300 watt heeft, is er een risico dat hij verschuift tijdens het gebruik. Daarom is de blender voorzien van vier handige antislipvoetjes. Er zit een snoer aan de blender van 1 meter die desgewenst in de blender opgeborgen kan worden. Magimix blijft haar naam hoog houden met deze krachtige blender, die niet alleen levert waarvoor je hem aanschaft, hij is ook een fraaie aanvulling op je aanrechtblad.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *