Vacuüm Blenders Review: de beste uit onze test

Een vacuümmixer is de nieuwste innovatie onder de blenders. Maar wat is er anders dan bij de gewone blender? Over het geheel genomen heeft het vergelijkbare kenmerken als een “normale” high performance blender en levert het vergelijkbare prestaties. Het grote verschil zijn de vacuümfuncties, zoals de naam al aangeeft.

Voordat de blender begint met het hakken van het fruit en de groenten, wordt de zuurstof weggezogen. Dit betekent dat er tijdens het mengproces nauwelijks lucht in de smoothie komt en dat er geen oxidatie kan optreden.

Voordelen van een vacuüm blender

Natuurlijk kun je ook heerlijke vruchtensappen en smoothies maken met een conventionele smoothiemaker. Als je echter veel waarde hecht aan het behoud van alle voedingsstoffen, kan de vacuümmixer interessant voor je zijn.

Verschillen met klassieke mixers

Het behoud van belangrijke vitaminen en enzymen

In tegenstelling tot de conventionele modellen verwijdert een vacuüm blender de zuurstof uit de te verwerken groenten en fruit. Dit heeft het grote voordeel dat er geen oxidatie plaatsvindt en dat op deze manier belangrijke vitaminen en enzymen behouden blijven, die door oxidatie grotendeels verloren zouden gaan. Het resultaat is een heerlijke, voedzame en gezondheidsbevorderende smoothie.

Het uiterlijk en de smaak

Ook optisch zal je een verschil merken, want de smoothie van de vacuüm blender behoudt zijn pure kleur. Fruit en groenten uit klassieke blenders worden meestal snel bruin en zien er kleurloos uit, omdat ze gevoelig reageren op de zuurstof die binnenstroomt en zo sneller oxideren. Bovendien smaakt de smoothie uit de vacuümblender veel intenser en frisser. Omdat er bijna geen luchtbellen in het sap zitten, wordt het niet schuimig, maar heeft het een romige en homogene consistentie.

De lange houdbaarheid van de bereidingen

Over het algemeen wordt aanbevolen om zowel smoothies als sappen te drinken kort na het mengen of sappen, omdat oxidatie een kwaliteitsverlies veroorzaakt. Met de vacuümmixer word je niet geconfronteerd met dit probleem, omdat het de houdbaarheid van de smoothies verlengt. Na het mengen kun je je drankje gemakkelijk in een afsluitbare glazen pot doen en overal mee naartoe nemen zonder dat de smoothie zijn frisheid en voedingsstoffen verliest.

Vacuümstandmixer – Conclusie

Of je bij je klassieke high performance blender wilt blijven of de aanschaf van een vacuümmixer overweegt, is aan je en hangt af van jouw behoeften, verwachtingen en plannen. Het grote voordeel van de vacuümmixer is in ieder geval dat bij het zuigen alle waardevolle voedingsstoffen van de smoothies behouden blijven.

1. Vacublend Action

De Vacublend Action is ontwikkeld om oxidatie en belvorming zoals tijdens traditioneel het traditioneel blenden te voorkomen. Door de lucht uit de mengkom te zuigen zal deze zich tijdens het mengproces niet meer mengen met zuurstof. Dit proces heeft veel voordelen omdat door het mengen van zuurstof in een smoothie of vruchtensap veel belangrijke voedingsstoffen en anti-oxydanten verloren gaan. . De mengkom van de Versapers vacuümmixer is gemaakt van Tritan (een kras- en scheurvast copolymeer) en heeft een inhoud van 1,5 liter.

Specifieke eigenschappen van deze vacuümblender

Het belangrijkste voordeel van niet mengen met zuurstof is dat er geen oxidatie optreedt. Oxidatie vermindert de effectiviteit van bepaalde vitamines en mineralen. Vitamine C is hier bijzonder gevoelig voor. De blender zorgt er ook voor dat de polyfenolen intact blijven. Deze stoffen hebben een ontstekingsremmende en volgens sommige bronnen ook kankerbestrijdende effecten.

Een ander voordeel is dat er tijdens het mengproces bijna geen luchtbellen ontstaan. Deze bubbels verzwakken de smaak en maken de kleur lichter.

Door het vacuümproces zetten de ingrediënten iets uit waardoor ze hun compactheid verliezen. Zo zijn ze ook makkelijker te snijden en te mengen. Ingrediënten gedragen zich ook ander in de vacuümruimte omdat ze niet worden beïnvloed door luchtweerstand. In vergelijking met conventionele mengers maakt dit het mengen gelijkmatiger en soepeler. Het resultaat is een zeer gladde en zachte textuur.

Met de Vacublend vacuümmixer maak je supergezonde en lekkere smoothies, sorbets en babyvoeding. Zorg er in het laatste geval voor dat de temperatuur van de ingrediënten niet hoger is dan andere temperaturen, anders werkt de vacuümzuiger niet normaal. Voeg altijd wat water, melk of andere vloeistoffen toe aan alle producten. Dit maakt het mixen gemakkelijker en voorkomt opstoppingen in de mixer.

Je kunt de Vacublend niet gebruiken om droge producten zoals noten te hakken of te vermalen en is ook niet geschikt voor het mengen van poedervormige ingrediënten.

Technische gegevens

 • Afmetingen: 448 mm hoogte × 200 mm breedte × 220 mm diepte
 • Gewicht: 3,4 kg
 • Vermogen: 960 watt
 • Snelheid: 20.000 toeren per minuut

Besluit

Dit zijn de redenen waarom je dit toestel zou kopen:

 • je bereiding wordt niet vermengd met lucht; zodat er geen oxidatie ontstaat en er bijna geen luchtbellen aanwezig zijn.
 • De Vacublend is uitgerust met een stevige Tritan mengkomen van anderhalve liter.
 • De sappen en smoothies hebben een goede, gladde en zachte textuur
 • Geschikt voor fruit, groente en kruiden.

2. Philips Vacuum Blender HR3756/00

De Philips blender is niet alleen uitgerust met een krachtige messenhouder, maar heeft ook een vacuümfunctie om ervoor te zorgen dat de bereide dranken langer vers blijven. Als je voor het vacuümprogramma kiest, wordt het grootste deel van de lucht in de mixer weggepompt en worden oxidatieve processen vermeden. De drankjes bewaren daardoor ook langer en zo kun je ook onderweg genieten van een verfrissend en gezond drankje.

Specifieke eigenschappen van deze vacuümblender

Er zijn een ijsblokjesmes, een receptenboek en een maatbeker inbegrepen. Alle bewegende delen, behalve het mes, kunnen in de vaatwasser worden gezet om te reinigen. Met een maximaal stationair toerental tot 35.000 omwentelingen per minuut is de Philips een van de krachtigste modellen.

Technische gegevens

 • capaciteit:2,2 liter
 • snelheidsniveaus: traploos
 • vermogen: 1400 Watt
 • maximale snelheid: 35000 toeren per minuut

Besluit

De Philips Vacuum Blender heeft een aantal sterke punten die je kunnen overtuigen om het toestel aan te schaffen. Het hoge toerental, het feit dat het toestel grotendeel vaatwasmachinebestendig is en de vele bijgeleverde accessoires zijn de sterke punten van het apparaat.

3. Bosch VitaMaxx MMBV625M vacuüm blender

Naast de 1,5-liter tritan mengkom ontvang je bij deze bosch blender ook een praktische 0,75-liter versheidsbox. Beide containers zijn bpa-vrij en kunnen worden opgezogen, wat het oxidatieproces en dus het verlies van voedingsstoffen vertraagt. Je mengresultaten blijven langer vers en behouden kleur, consistentie en smaak beter.

Specifieke kenmerken van deze vacuümblender

De extra versheidsbox is ideaal voor het bewaren van dips, pesto en desserts. De prijzen, de eenvoudige bediening van de mixer en de handige automatische programma’s zijn bijzondere pluspunten. Het ontluchten van de vacuümcontainer vereist enige oefening, maar het werkt perfect.

De mengprestaties zijn op een hoog niveau dankzij de 1.000 Watt motor met 37.000 omwentelingen per minuut. Het scherpe zesvoudige roestvrijstalen zorgt voor gladde en fijne resultaten, zelfs met harde ingrediënten. De reiniging is snel en eenvoudig dankzij de afneembare mesunit en de vaatwasmachinebestendige accessoires.

Technische gegevens

 • materiaal van de behuizing: aluminium
 • type mes: 6-bladig mes
 • vermogen: 1000 watt
 • Capaciteit: 1.5 l

Besluit

De eenvoudige bediening en automatische programma’s, de extra vershoudbox en de vaatwasmachinebestendige accessoires zijn extra argumenten om deze hoogwaardige vacuümblender aan te schaffen.

Waarop moet je letten bij de aankoop van een blender

Prestaties

Bij de aankoop van een standmixer speelt vooral de performance een belangrijke rol. Want de ingrediënten worden alleen fijngehakt als de kracht voldoende is. Het vermogen bestaat voornamelijk uit het aantal watt en het aantal omwentelingen per minuut.

Vermogen

De gebruikelijke standmixers hebben een vermogen tussen ca. 300 en 900 W. Hoogwaardige mengkranen kunnen vaak tot 1500 Watt hebben. Je moet een blender kopen met een vermogen van minstens 500 W. Het moet ook sterk genoeg zijn voor bijvoorbeeld ijs of harde noten.

Aantal omwentelingen per minuut

Als je al wat onderzoek heeft gedaan om de juiste standmixer te kunnen kopen, heb je zeker de verschillende snelheden opgemerkt. De gebruikelijke mengers hebben een draaisnelheid van ongeveer 20000 tot 30000 omwentelingen per minuut. Hoogwaardige mengkranen kunnen een toerental hebben tot ongeveer 38000 per minuut. De cijfers zijn echter bijna altijd alleen gebaseerd op stationair draaien. Je zult dit niet helemaal bereiken bij het mengen van voedsel.

Capaciteit

Je moet ook aandacht besteden aan het volume van de container. Dit varieert meestal van ongeveer 0,3 l tot meer dan 2 l. Het juiste volume is afhankelijk van je eigen menghoeveelheid. Natuurlijk, hoe meer voedsel je wilt mengen, hoe groter het volume van de verpakking moet zijn.

Toch moet je weten dat grote containers en maar kleine hoeveelheden voedsel die moeten worden gemengd, niet goed kunnen worden versneden. Ze mogen niet worden bereikt door de messen. Dus, als je weet dat je alleen kleinere hoeveelheden bereidt, moet je een blender kopen die net zo geen grote container heeft.

Materiaal

Een doorslaggevend criterium bij een standmixertest is het materiaal. De messen mogen na enkele dagen niet roesten. Daarom is het voordelig dat het messenblok is gemaakt van inox. Vooral bij goedkope producten kunnen de messen snel roesten.

Het materiaal van de container is belangrijk, vooral voor de handling. Een container van glas weegt aanzienlijk meer dan een plastic container. Bovendien mag het niet de kleur of de geur van het voedsel aannemen. Het nadeel van plastic is echter dat het zijn stoffen aan voedsel afgeeft. Bovendien is een glasbakje meer geschikt voor de vaatwasser.

Programma’s

Er zijn standmixers met kant-en-klare automatische programma’s en zelf instelbare snelheden. Sommige standmixers bieden ook beide. Als je een blender wilt kopen, moet je op de verschillende programma’s letten. Ze maken het werk gemakkelijker en stellen je in staat om zelf te mixen.

Gebruiksvriendelijkheid

Het is voordelig als je bij de aankoop van een blender let op een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Dit omvat kenmerken als een laag geluidsniveau en een goede werking. Een hoog niveau van veiligheid en eenvoudige reiniging zijn ook belangrijk.